nieuws

Vomar Zaandam doelwit brandstichting

Formules 1362

Vomar Zaandam doelwit brandstichting

ZAANDAM – In Zaandam hebben onbekenden woensdagavond laat een poging gedaan om brand te stichten bij de Vomar. Donderdagmiddag is een zeventienjarige jongen aangehouden voor het gooien van eieren naar een cameraploeg bij dezelfde supermarkt.

Het gaat bij de brandstichting en het gooien van de eieren om dezelfde winkel in de wijk Poelenburg die vorige week werd beklad.

Stapel vuilniszakken

Er lag woensdag tegen de gevel van de Vomar-supermarkt een stapel vuilniszakken. Er is geprobeerd een van de zakken in brand te steken.

Politie was er snel bij

‘We waren er snel bij’, aldus de politie over de poging tot brandstichting. ‘We zijn nu aan het bekijken of er camerabeelden zijn.’In de wijk zijn al extra surveillances vanwege de overlast van Turks-Nederlandse jongeren.

Zeventienjarige jongen donderdagmiddag aangehouden

Een zeventienjarige jongen is donderdagmiddag  aangehouden voor het gooien van eieren naar een cameraploeg van televisiezender Powned. Dit gebeurde dinsdag ook bij de Vomar. De politie heeft de verdachte herkend op camerabeelden. Hij zit vast. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Vlogger zit nog vast

De vlogger Ismail Ilgun, die video’s op YouTube publiceerde van jongeren die voor de overlast zorgen, zit ook nog steeds vast. Hij werd dinsdag door de politie aangehouden en blijft maximaal drie dagen in verzekering. Elf anderen die werden aangehouden zijn weer vrijgelaten.

Bewakers ingezet

Vomar Voordeelmarkt heeft sinds enige tijd bewakers ingezet bij deze vestiging.  Vomar-directeur Aart van Haren gaf vorige week in het Noord-Hollands Dagblad aan dat de situatie het toelaatbare voorbij is. Het personeel is volgens hem bang om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van.

Reageer op dit artikel