nieuws

Vier plofkraken bij AH’s in een nacht

Formules 2199

Vier plofkraken bij AH’s in een nacht

DOETINCHEM – Vier vestigingen van AH zijn afgelopen nacht doelwit geweest van plofkrakers. Twee vestigingen in Soest, een in Driebergen en een in Brielle. De politie arresteerde drie verdachten.

De politie heeft in Soest drie verdachten van plofkraken gearresteerd. Ze zouden afgelopen nacht maar liefst drie plofkraken hebben gepleegd. In alle drie de gevallen waren vestigingen van Albert Heijn het doelwit van de drie criminelen. De plofkraken hadden plaats in Soest en Driebergen. In alle drie de gevallen werd de inpandige geldautomaat van Ing-bank in een AH-vestiging opgeblazen, meldt de NOS.

Drie plofkraken kort na elkaar

Rond 3.00 uur afgelopen nacht had de eerste plofkraak plaats in Soest. Die werd 20 minuten later gevolgd door een tweede, ook in Soest. Vervolgens was een uur later een vestiging van AH in Driebergen aan de beurt. Een politiewoordvoerder noemde het bij Radio M Utrecht opvallend dat de plofkraken in een paar uur tijd zijn gepleegd in een relatief klein gebied. Dat komt volgens de politie niet vaak voor.

Plofkrakers verstopt in Soest

De politie pakte de drie kort na de derde plofkraak in Driebergen op. Ze hadden zich in een bouwkeet verstopt in Soest. De politie onderzoekt of ze alle drie de kraken op hun geweten hebben. Het is volgens de NOS nog niet bekend of ze geld bij zich hadden afkomstig van de kraken.

Ook plofkraak bij AH in Brielle

Naast de plofkraken in Soest en Driebergen is afgelopen nacht ook een plofkraak gepleegd bij een vestiging van AH in Brielle. Twee jongens zouden op een scooter de supermarkt in zijn gereden. Of daar geld bij is buitgemaakt, is onbekend. Deze daders zijn niet opgepakt.

Reageer op dit artikel