nieuws

Slang tussen fruit bij Boni Nijkerk

Formules 2065

Slang tussen fruit bij Boni Nijkerk

NIJKERK – Een slang heeft zondagavond voor consternatie gezorgd in een Boni Supermarkt in Nijkerk.

Dat meldt het AD.nl. Het gaat om een toornslang die ongeveer zestig centimeter lang was. Het beest is waarschijnlijk met het fruit meegekomen uit Zuid-Europa. Personeel van de supermarkt in Nijkerk zagen zondag op de agf-afdeling iets bewegen. het bleek om een slang te gaan.  Daarop werd de Dierenambulance gebeld. ‘We kregen rond sluitingstijd een belletje’, vertelt Alfred de Wild van de Dierenambulance Nijkerk. ‘Er zou een slang tussen het fruit liggen.’, zegt hij in de krant.

Zelf onder emmer gedaan

Voordat de dierenambulance gearriveerd was, hadden de medewerkers van de Boni de slang al onder een emmer gewerkt. ‘De toornslang is niet giftig, maar wel fel en snel. We hadden daarom de grootste moeite om de slang te vangen’, zegt De Wild. ‘Gelukkig zat ie al onder een emmer, anders moesten we de hele winkel uitkammen. Het duurde uiteindelijk zo’n vijf minuten voordat we ‘m in een bak hadden.’

Slang is supermarkt is speciaal

Volgens de man van de Dierenambulance is het niet uitzonderlijk dat er ergens slangen worden aangetroffen. ‘Maar dat is veelal in bergingen, schuurtjes of tuinen. Een slang in een supermarkt, dat is wel heel speciaal.’ De slang is meegenomen naar de reptielenopvang in Bussum.

Reageer op dit artikel