nieuws

Plus rolt Laagste Prijscheck stevig uit

Formules 4144

Plus rolt Laagste Prijscheck stevig uit
Foto: Ton Kastermans

ALMELO – Plus rolt de module met de Laagste Prijscheck uit naar een ‘substantieel’ aantal winkels.

Dat zegt Plus-woordvoerder Rianne van Beek in de weekeditie van Distrifood. Komende week worden in Almelo direct vier vestigingen omgebouwd naar de module die is ontwikkeld om de Plus-formule sterker te maken in marktgebieden met veel concurrentie. Op dit moment zijn er al twaalf supermarkten met de module. In deelnemende winkels worden de prijzen van ongeveer driehonderd producten in assortimentsgroepen als agf, vlees en kruidenierswaren vergeleken met die van andere supermarkten. Deze prijzen worden via elektronische borden in de winkel getoond.

Project het eerst getoond bij Plus in Huizen

De nieuwe service, intern bij Plus project Achilles genoemd, werd vorig jaar voor het eerst getoond bij de Plus van ondernemer Harald van der Brom in Huizen. ‘Als de test slaagt, wordt het een optie voor ondernemers die het nodig hebben in hun marktgebied. Maar we gaan in eerste instantie testen en leren. Dit is de eerste van vijf locaties waar we een proef gaan doen’, zei initiatiefnemer Peter van Mourik bij de lancering.

Prijscheck is geen pure laagste prijsgarantie

De keuze van de driehonderd producten is niet willekeurig. Van Mourik toen: ‘We hebben gekozen voor voor producten die mensen kopen bij de dagelijke boodschappen in grotente, vlees en huismerken in kw. Het is echter geen pure laagste prijsgarantie. Als producten tussen checks door bij de concurrentie worden aangepast, dan volgen we als een klant daarmee komt.’

Lees meer over de plannen van Plus met de Laagste Prijscheck op pagina 4 in Distrifood 38 van 24 september 2016. Abonnees van Distrifood kunnen het hele artikel lezen in de digitale editie. Nog geen abonnee? Klik hier voor de opties.

Reageer op dit artikel