nieuws

Plofkrakers slaan nu toe bij AH in Almelo

Formules 1181

Plofkrakers slaan nu toe bij AH in Almelo
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

ALMELO – Het filiaal van Albert Heijn aan de Nieuwstraat in Almelo is in de nacht van maandag op dinsdag doelwit geweest van plofkrakers.

De kraak had rond 23.10 uur plaats. De politie kreeg rond die tijd een melding van een inbraak door, meldt politiewoordvoerder Henk Schuler op RTV Oost. De daders hadden het volgens de woordvoerder gemunt op de inpandige ING-geldautomaat in het filiaal.

Harde knal in AH

In de reportage, die op de regionale zender is te zien, zegt Schuler dat getuigen een harde knal in het filiaal van AH hoorden. Ze zagen de plofkrakers vluchten in een donkere Audi A6 en zijn spoorloos. Of er geld is door de plofkrakers is buitgemaakt, kon hij nog niet zeggen. De politie kon kort na de plofkraak de supermarkt nog niet in omdat explosievenexperts de winkel nog niet veilig hadden verklaard.

Minimaal 41 pogingen door krakers

De plofkraak is er een uit een lange reeks die begin mei startte in Hazerswoude Dorp . Tellingen van Distrifood wijzen uit dat er dit jaar minimaal 41 filialen en franchisevestigingen van AH doelwit waren van plofkrakers die het volgens de politie, al dan niet succesvol, hadden voorzien op de ING-geldautomaat.

Twee keer plofkrakers gepakt

De politie wist twee keer kort na een plofkraak verdachten op te pakken. Dat lukte 4 september na een ramkraak in Dwingeloo en 20 september in een nacht waarin vier vestigingen van AH doelwit waren. Die successen maakten tot nu toe geen einde aan de reeks. Politie en justitie houden een groep van circa 200 criminelen uit de regio Amsterdam/Utrecht verantwoordelijk voor de plofkraken.

Video: politiewoordvoerder Henk Schuler in gesprek met RTV Oost:

Reageer op dit artikel