nieuws

Plofkrakers AH gepakt na achtervolging

Formules 1691

Plofkrakers AH gepakt na achtervolging
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

DWINGELO – De politie heeft twee plofkrakers gearresteerd na een mislukte ramkraak op een franchisevestiging van AH in Dwingeloo. Een derde is nog voortvluchtig.

De daders hadden het gemunt op de inpandige Ing-pinautomaat in de Albert Hein-vestiging van franchisenemer René Brouwer. Ze ramden de gevel van de supermarkt en probeerden de geldautomaat op te blazen. De plofkraak mislukte en nadat de politie was gealarmeerd sloegen de drie daders op de vlucht, meldt de NOS.

Politie lost schot

De politie zette de achtervolging in. Na enkele kilometers konden agenten de vluchtauto, een snelle Audi zoals die geliefd is bij ramkrakers, tot stoppen dwingen bij een hotel langs snelweg A28. Een politieagent loste daarbij eens schot op de banden van de auto.

Derde verdachte plofkraak voortvluchtig

De verdachten probeerden te voet weg te komen. Twee van de drie verdachten kwamen niet ver. Een van de mannen werd al bij de vluchtauto aangehouden. Een tweede werd vlakbij uit een boom gehaald waarin hij zich probeerde te verschuilen. De twee, mannen  van 31 en 38 komen uit Nieuwegein en Utrecht. De politie heeft nog met een helikopter en met honden het gebied afgezocht waar de derde verdachte zich schuil zou kunnen houden. Deze werd echter niet gevonden.

Plofkrakers verleggen werkterrein

Vestigingen van AH zijn sinds begin dit jaar veelvuldig het doelwit van plofkrakers. In de eerste helft van het jaar hadden plofkraker het vooral gemunt op Ing-automaten in AH’s in Gelderland. De afgelopen weken leek het doel naar Noord-Brabant verlegd met plofkraken in Nuland en Vught en eerder in Waalwijk, Reusel en Berkel-Enschot. Vorige week was er echter een plofkraak in het Zuid-Hollandse Bodegraven en nu dan Drenthe.

Inwoners geschokt

Op RTV Drenthe reageren inwoners en toeristen geschokt op de plofkraak in Dwingeloo.’Het is normaal zo’n rustig dorp.’ AH-franchiser René Brouwers reageerde niet voor de camera’s van RTV Drenthe.

 

Reageer op dit artikel