nieuws

Plofkraken bij twee AH’s in een nacht

Formules 2015

Plofkraken bij twee AH’s in een nacht
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

UTRECHT/ENSCHEDE – Filialen van Albert Heijn in Utrecht en Enschede zijn afgelopen nacht het slachtoffer geworden van plofkraken.

Bij het filiaal van AH aan de Utrechtse ’t Goylaan is het een ravage, meldt Hart van Nederland. In de winkel is in de nacht van dinsdag op woensdag een ING-geldautomaat tot ontploffing gebracht. Bankbiljetten uit de geldautomaat liggen verspreid over de vloer. Op videobeelden  is te zien dat de politie onderzoek doet. Ondanks de inzet van een politiehelikopter ontbreekt van de daders elk spoor.

Ook plofkraak in Enschede

Afgelopen nacht was het bovendien raak in Enschede. Daar sloegen criminelen een ruit van het filiaal aan de Zonstraat in en vervolgens brachten ze de geldautomaat tot ontploffing. Volgens lokale zender Tv Enschede FM is het ook daar in de winkel een ravage. De zender meldt dat de politie de ING-geldautomaat heeft meegenomen voor onderzoek en dat ook hier van de daders ieder spoor ontbreekt.

Reeks plofkraken houdt aan

De reeks plofkraken gericht op ING-geldautomaten in vestigingen van AH houdt aan. Met de twee plofkraken van afgelopen nacht staat de teller op vijf plofkraken in zeven dagen. Dit jaar zijn tot nu toe criminelen in zeker 43 vestigingen van AH binnengedrongen met als doel de ING-geldautomaat.

Twee keer plofkrakers gepakt

De politie wist twee keer kort na een plofkraak verdachten op te pakken. Dat lukte 4 september na een ramkraak in Dwingeloo en 20 september in een nacht waarin vier vestigingen van AH doelwit waren. Die successen maakten tot nu toe geen einde aan de reeks. Politie en justitie houden een groep van circa 200 criminelen uit de regio Amsterdam/Utrecht verantwoordelijk voor de plofkraken.

Een video van de plofkraak in Utrecht van Hart van Nederland:

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel