nieuws

AH Oirschot volgende in rij plofkraken

Formules 1163

AH Oirschot volgende in rij plofkraken
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

OIRSCHOT – Albert Heijn is wederom slachtoffer van een plofkraak gericht op een inpandige geldautomaat. Dit keer was het filiaal in Oirschot het doelwit.

De plofkraak bij het filiaal in Oirschot had maandagochtend rond 3.30 uur plaats.  Bij de politie kwam rond dit tijdstip de melding binnen dat er was ingebroken in de winkel. De daders hebben de inpandige pinautomaat in de supermarkt opgeblazen en zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Dit meldt de politie op politie.nl.

Vermoedelijk vier daders

De politie vermoedt dat bij de kraak vier daders zijn betrokken. Na de kraak heeft een getuige een brommer of scooter gehoord die mogelijk bij de plofkraak betrokken was. Na de kraak zijn zowel brandweer als explosieven opruimingsdienst in de winkel geweest om de schade op te neme. De recherche is een onderzoek gestart.

Plofkraak is er een in serie

De plofkraak bij het filiaal in Oirschot is er een in een lange reeks van plofkraken waarbij de Ing-geldautomaat in de supermarkt het doelwit is. Afgelopen hadden plofkraken plaats bij vestigingen van AH in Bodegraven, Nuland en Dwingeloo. Bij die laatste kraak zijn na een achtervolging twee daders gearresteerd. De politie houdt een groep van circa 200 criminelen uit de regio Utrecht Amsterdam verantwoordelijk voor de golf aan plofkraken. Ook zouden ze geregeld naar de Duitse grensstreek trekken om daar toe te slaan.

Reageer op dit artikel