nieuws

Jumbo repareert smartphone tijdens winkelen

Formules 2811

Jumbo repareert smartphone tijdens winkelen
Jumbo Diemen-Zuid promoot de reparatieservice op Facebook

DIEMEN – Klanten van Jumbo Diemen-Zuid in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen kunnen hun telefoon laten repareren terwijl ze boodschappen doen.

De Jumbo-vestiging in Diemen-Zuid, van franchisenemer Kees Vlaanderen, is de eerste supermarkt die een reparatieservice voor telefoons en tablets aanbiedt.  Dit zegt Heyo Beentjes van ServiceStation, de uitbater van de reparatieservice op website DiemerNieuws.nl. ‘Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om een ander voorbeeld te zoeken en niks gevonden.’ Volgens Beentjes betreft het een pilot die mogelijk naar andere vestigingen van Jumbo wordt uitgebreid.

Jumbo en reparatieservice logische combi

Volgens Beentjes is de combinatie van een reparatieservice en Jumbo minder vreemd dan deze op het eerste gezicht lijkt. ‘Je komt natuurlijk heel regelmatig in de supermarkt en het is dicht bij huis.’ De reparatieservice is sinds 1 september open en hij heeft de eerste klanten al mogen verwelkomen. Hij krijgt naar eigen zeggen veel positieve reacties. ‘Soms schieten klanten me aan met een vraag over hun telefoon, dat mag ook.’

Reparatie tijdens boodschappen doen

De meeste reparaties kunnen volgens Beentjes worden gedaan binnen de tijd die het doen van boodschappen vergt. Het vervangen van een beeldscherm van een smartphone kost ongeveer twintig minuten. Die tijdspanne geldt volgens hem voor meer dan de helft van de reparaties. Alleen bij minder gangbare modellen kan het langer duren omdat dan onderdelen niet voorradig zijn. ‘Dan duurt het wat langer, net als de meeste iPad-reparaties.’

Reageer op dit artikel