nieuws

Jan Linders verdwijnt van Limburgse trein

Formules 1921

Jan Linders verdwijnt van Limburgse trein

GENNEP – Het portret van Jan Linders, oprichter van de Limburgse supermarktketen, verdwijnt van de treinstellen van Veolia.

Net als andere bekende Limburgers, Gelderlanders en Brabanders stond Linders, geboren en getogen in Gennep, met zijn beeltenis op de treinen van de regionale vervoerder Veolia. Eind dit jaar wordt Arriva de nieuwe vervoerder op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond en krijgen de treinen de kleuren van de nieuwe vervoerder.

Jan Linders stond 10 jaar op de trein

Behalve Linders stonden onder meer ook Chriet Titulaer, Connie Palmen, zangers Jack Poels en Gé Reinders en wielrenner Bart Brentjens op de treinen. In totaal staan er zestien bekende streekgenoten op de treinen, schrijft De Gelderlander. Ze staan erop sinds Veolia 10 jaar geleden de vervoersrechten kreeg op de lijn.

Eerste supermarkt in 1963

Als klein kind trok Jan Linders samen met zijn vader met paard en wagen door Gennep om melk te venten, zo meldt de website van de supermarktketen. In 1963 begon hij de eerste echte supermarkt van de regio in Gennep. Momenteel heeft Jan Linders 59 vestigingen, geografisch gezien verdeeld van Arnhem tot Maastricht.

Reageer op dit artikel