nieuws

Jan Linders opent bakkerij na juridisch gevecht

Formules 2881

Jan Linders opent bakkerij na juridisch gevecht

ROGGEL – Jan Linders opent woensdag in het Limburgse Roggel een eigen bakkerswinkel.

De opmerkelijke stap is het gevolg van een broodstrijd tussen de supermarktketen en Bakkerij Heerschap, ook gevestigd in Roggel. Jan Linders heeft in het dorp een vestiging aan de Dorpsstraat. Pal naast dit filiaal verkoopt Bakkerij Heerschap brood en banket (zie foto). De winkelruimte van de supermarkt huurt Jan Linders van de Heerschap Groep, onder meer eigenaar van zes Jumbo-winkels. In het al dertig jaar oude huurcontract staat dat Jan Linders op deze locatie geen brood en banket mag verkopen.

Rechter zet streep door broodafdeling

Onlangs opende de supermarktketen toch een broodafdeling in de winkel. Bakkerij Heerschap, onder leiding van Stan Heerschap, stapte hierop naar de voorzieningenrechter die bepaalde dat de broodafdeling weer moest verdwijnen.

Klant kan weer brood en banket kopen

Vanaf woensdag verkoopt Jan Linders echter weer brood en banket in Roggel door de opening van een aparte bakkerswinkel. Locatie van de bakkerszaak is Koppelstraat 10. ‘Om onze klanten de kans te bieden om het lekkerste brood en gebak te kopen, verkopen wij ons volledige assortiment brood en gebak in onze eigen bakkerswinkel in Roggel’, zegt Chantal de Rijk-Bex, directeur commercie en marketing, van Jan Linders tegen Distrifood. De eerste vijftig klanten krijgen een gratis vlaai.

Jan Linders noemt afspraken achterhaald

Met de uitspraak van de voorzieningenrechter is er geen definitieve streep gezet onder de broodstrijd in Roggel, zo wordt duidelijk uit de reactie van de directeur commercie en marketing. ‘Wij hebben sinds 1988 een supermarkt in Roggel. De afspraken die toen gemaakt zijn, zijn wat ons betreft achterhaald. De rechter vond de zaak te ingewikkeld voor een kort geding. Daarom wordt de situatie voorlopig gehandhaafd. De bodemprocedure zal uiteindelijk duidelijkheid geven over het wel of niet kunnen verkopen van brood en gebak in onze supermarkt.’

Lees het uitgebreide verhaal over de onenigheid tussen Jan Linders en Bakkerij Heerschap in de papieren editie van Distrifood van afgelopen zaterdag.

Reageer op dit artikel