nieuws

Jan Linders naar RvS om Jumbo en Aldi

Formules 2720

Jan Linders naar RvS om Jumbo en Aldi

WEERT – Supermarktketen Jan Linders stapt naar de Raad van State om de komst van een nieuwe Jumbo en Aldi in Weert tegen te houden.

Jan Linders wil met de stap naar de bestuursrechter de komst van een nieuw winkelcentrum aan de Ringbaan Oost in de wijk De Leuken in Weert tegenhouden, meldt 1Limburg. De keten vreest voor het voortbestaan van zijn vestiging aan de Maaspoort.

Jumbo en Aldi

In het nieuwe winkelcentrum komen een Jumbo van 1400 vierkante meter en een Aldi van 1000 vierkante meter, met daarbij ook een aantal kleinere zaken, zoals een fietsenhandel.  De winkels zijn een onderdeel van een wijkvoorzieningen centrum dat ook medische diensten moet gaan herbergen.

Jan Linders: gevolgen groot

Als de nieuwe supermarkten er komen, zijn volgens Jan Linders de gevolgen groot. De keten heeft de gemeente daar naar eigen zeggen al meerdere malen voor gewaarschuwd. Een sluiting van de supermarkt zou volgens Jan Linders bovendien ook grote gevolgen hebben voor andere winkeliers in winkelcentrum de Maaspoort.

‘Optimalisatie’ bestaande Jumbo

De keten betoogde in juni in een zogenaamde zienswijze bij de gemeente niet tegen ‘optimalisatie’ van de bestaande Jumbo te zijn, meldde website Weert de Gekste. De komst van een nieuw winkelcentrum zou volgens Jan Linders leiden tot te veel detailhandel in dagelijkse goederen terwijl in vergelijking met vergelijkbare gemeenten het aanbod al ruim is. Jan Linders gaf daarbij aan dat het onderzoeksbureau BRO ‘gegoocheld’ heeft met cijfers over het aantal inwoners in Weert-Oost om zo draagvlak voor de komst van het winkelcentrum te realiseren.

Reageer op dit artikel