nieuws

Inmiddels 22 Vomar-winkels ‘Rood’

Formules 3933

Inmiddels 22 Vomar-winkels ‘Rood’

ALKMAAR – De regionale supermarktketen Vomar heeft inmiddels 22 van de 65 vestigingen omgebouwd naar de prijsagressieve rode formule.

De meest recente winkels die zijn omgebouwd zijn de Vomar-vestigingen in Volendam, Hoorn, Venhuizen en Heiloo. Met name die laatste winkel, met een vvo van 2600 vierkante meter, heeft volgens directeur Aart van Haren van Vomar, een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan, omdat Vomar de ombouw naar Rood ook heeft benut voor het uitbreiden van het assortiment.

Meer vlees, meer brood, beter gebak

In de vestiging in Heiloo heeft Vomar een groter assortiment brood, een groter assortiment vlees, diepvries en speciaalbier in de winkel gebracht. Daarnaast heeft de supermarktketen voor deze vestiging gekozen voor gebak van de lokale bakker HC de Boer.

Julianadorp

Vomar startte de ombouw naar de rode formule vorig jaar april in Julianadorp. De prijsagressievere variant van de formule is volgens Van Haren dermate succesvol dat is besloten dat alle 65 vestigingen van Vomar worden omgebouwd. Tot de 22 winkels die al zijn getransformeerd behoren alle winkels in Amsterdam en Almere. Eind dit jaar moeten er 40 Vomar-winkels zijn omgebouwd naar ‘Rood’.

Poelenburg

Vomar kwam afgelopen week veelvuldig in de media door de onrust in de Zaanse wijk Poelenburg. De regionale keten heeft een winkel in die wijk . De deur van die zaak was beklad met een recistische leus. Volgens Van Haren is de rust rond de winkel inmiddels teruggekeerd en heeft alle aandacht voor de wijk en de winkel er voor gezorgd dat de zaak vorige week een ‘topomzet’ heeft gedraaid. ‘Veel mensen waren bang dat we zouden vertrekken uit de wijk. Dat gaat niet gebeuren.’

Reageer op dit artikel