nieuws

Geldermalsen volgende in rij AH-plofkraken

Formules 1318

Geldermalsen volgende in rij AH-plofkraken
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

GELDERMALSEN – Albert Heijn Achter ’t Veer in Geldermalsen is afgelopen nacht het doelwit geweest van plofkrakers. Het is de vijfde plofkraak bij een AH deze week.

De plofkraak bij AH Achter ’t Veer had rond 23.45 uur in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Dit meldt 112 Altena. Wederom was de ING-geldautomaat in de winkel het doelwit van de criminelen. Eerder deze week hadden in een nacht al vier plofkraken plaats, waarvan drie in de regio Utrecht. Daarbij werden drie verdachten gepakt in Soest, nadat daar twee AH-filialen het doelwit waren van plofkraken op de ING-automaat.

Daders plofkraak spoorloos

De politie in Geldermalsen kreeg rond 23.50 uur de melding van de plofkraak bij het filiaal van AH. Verschillende politie-eenheden zochten nog in de omgeving van de supermarkt, maar de daders waren spoorloos. Op foto’s is de vernielde automaat te zien. Of de daders geld hebben buitgemaakt, meldt de politie niet.

Schuifdeuren geforceerd

Na metingen door de brandweer en een explosievenverkenner van de politie is sporenonderzoek verricht. De plofkrakers zijn binnengekomen door de schuifdeuren te forceren. Of de supermarkt vandaag open gaat, is niet bekend. Het filiaal meldt donderdagochtend nog  niets de plofkraak over op zijn Facebook-pagina.

 Lange reeks plofkraken

De plofkraak is er een in een lange reeks die dit voorjaar startte. Ondertussen zijn al bijna 40 filialen en franchisevestigingen slachtoffer geworden van criminelen die het, al dan niet met succes, op de inpandige geldautomaat van ING hebben gemunt.

Reageer op dit artikel