nieuws

Ex-C1000-man Niels Onkenhout loterijbaas

Formules 2197

Ex-C1000-man Niels Onkenhout loterijbaas

DEN HAAG – Niels Onkenhout (55) is per 1 september in dienst getreden bij Nederlandse Loterij. Onkenhout was directievoorzitter van C1000 en voormalig lid van de raad van bestuur van Jumbo Groep Holding.

Onkenhout volgt, na een inwerkperiode, later dit jaar Frans van Steenis (66) op als ceo van Nederlands grootste kansspelorganisatie, ontstaan uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto.

Rol bij overname C1000

Hij stond aan de wieg van de integratie van Super de Boer met Jumbo en speelde vervolgens een prominente rol bij de overname en daaropvolgende integratie van C1000. Daarvoor was Onkenhout onder andere lid van de raad van bestuur van Koninklijke Wessanen. Hij begon zijn loopbaan bij Procter & Gamble en Philips.

Nederlandse Loterij voorop laten lopen

‘Dit is een voor mij unieke kans. Er is door de fusie een heel krachtige, financieel gezonde en sterk maatschappelijk georiënteerde kansspelorganisatie ontstaan. Het fusiebedrijf is een mooie organisatie die voor tal van uitdagingen staat. Ik zie het als mijn taak om samen met de ruim 200 werknemers Nederlandse Loterij voorop te laten blijven lopen, ook in een meer open en competitievere markt’, zegt Onkenhout in een reactie.

Onkenhout begeleiden

Van Steenis zal Onkenhout tot het einde van dit jaar wegwijs maken en begeleiden bij zijn start als nieuwe bestuursvoorzitter van de marktleider in de kansspelmarkt. Van Steenis: ‘Niels Onkenhout is een man die heeft laten zien dat hij leiding kan geven aan ingewikkelde organisaties. Ik draag mijn functie dan ook vol vertrouwen aan hem over. Mijn droom is gerealiseerd. Ik heb mee mogen bouwen aan de grootste en sterk maatschappelijk betrokken oer-Hollandse kansspelorganisatie. Een organisatie die als doel heeft Nederland gelukkiger en ook gezonder te maken. Daar zijn we als De Lotto en Nederlandse Staatsloterij samen, heel goed in geslaagd. Het is nu aan mijn opvolger om de organisatie in een zeer uitdagende markt met vele nieuwe toetreders ook toekomstbestendig te houden.’

Reageer op dit artikel