nieuws

Ekoplaza opent eerste citywinkel

Formules 1775

Ekoplaza opent eerste citywinkel
Erik Does tijdens het PostNL-event The Future of Food Commerce in Amsterdam.

UTRECHT – Ekoplaza opent donderdag in Utrecht zijn eerste citywinkel.

Het gaat om een concept waar veel biologisch to go-assortiment is te vinden. Ook is de winkel (140 m2) kleiner in oppervlak in vergelijking met de bekende Ekoplaza-vestigingen. Dat meldde ceo Erik Does woensdag tijdens het PostNL-event The Future of Food Commerce in Amsterdam.

Verse broodjes in citywinkel

De focus binnen het assortiment ligt op vers. Voor ieder moment van de dag heeft de Citystore een gevarieerd aanbod, dat vers wordt bereid. Zo is er bijvoorbeeld een to go-ontbijt in de ochtend. Ook is er een pick up point in de winkel. Om de klant een volledig assortiment te bieden, is het mogelijk om via een scherm in de winkel een bestelling te plaatsen in de webshop van Ekoplaza. De bestelling staat de volgende dag (kosteloos) klaar om af te halen. Intern wordt het concept bij Ekoplaza een Ekoplaza to go genoemd, maar die naam staat niet op de gevel van de winkel aan de Zadelstraat.

Ekoplaza wil leren van concept

Volgens Does is het de bedoeling dat Ekoplaza met name veel leert van het concept. ‘We openen de winkel met de gedachte ‘fail fast, learn from it and share it’. In de winkel richten we ons op ready to cook, heat and eat.’ Does stipte tijdens het event ook aan dat de formule gelooft in de groei van online en niet in het openen van grote winkels. Over een paar weken lanceert de formule zodoende ook een app.

Samenwerking met PostNL

Ekoplaza gaat net als Hoogvliet samenwerken met PostNL. Vanaf vandaag zal er intern bij de formule worden getest met het postbedrijf. Na de test is het de bedoeling om landelijk te bezorgen met behulp van PostNL.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel