nieuws

E-commerce-pionier weg bij Jumbo

Formules 5810

E-commerce-pionier weg bij Jumbo

VEGHEL – Roland van den Berg is, zoals nu blijkt, deze zomer vertrokken als e-commerce directeur bij Jumbo.

Hij is sinds 1 juli van dit jaar niet meer actief voor de formule uit Veghel, zo wordt duidelijk uit navraag van Distrifood. Zijn werkzaamheden binnen e-commerce worden voorlopig overgenomen door Jurriaan Pouw. Van den Berg heeft volgens Jumbo in goed overleg afscheid genomen van Jumbo.

Meerdere functies in Veghel

Van den Berg werd begin 2014 door Jumbo aangesteld als de baas van de online tak. Hij was daarvoor bij de supermarktketen onder meer actief als manager business development. Van den Berg was sinds 2011 actief voor Jumbo. Hij heeft ook gewerkt voor Unilever in verschillende managementfuncties en was werkzaam als strategie consultant bij internationaal adviesbureau OC&C.

Grote bijdrage in e-commerce Jumbo

‘Roland heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de omnichannel-strategie van Jumbo door het opzetten van ons e-commerce kanaal. Belangrijke onderdelen hierin waren de introductie van de nieuwe website jumbo.com, de Jumbo App, de opzet van het E-fulfilmentcenter, de uitrol van bijna 250 Pick Up Points en het thuisbezorgen van boodschappen. Nu de e-commerce organisatie in de basis stevig staat, is het voor Roland een logisch moment om de organisatie te verlaten en nieuwe uitdagingen aan te gaan’, zegt Jumbo in een reactie op zijn vertrek tegen Distrifood.

Jumbo breidt online activiteiten uit

Jumbo is druk bezig met zijn e-commerce activiteiten. De formule maakte vandaag bekend een aantal vernieuwingen te hebben doorgevoerd in zijn Jumbo-app. Eerder dit jaar werd de start van de Jumbo bezorgservice aangekondigd en het aantal Pick Up Points groeit snel; Jumbo heeft inmiddels ruim 275 afhaalpunten. Vanuit ruim 75 van deze locaties bezorgt Jumbo nu ook boodschappen bij consumenten en zakelijke klanten. Dit aantal groeit in 2016 tot zo’n 100 locaties. Ook breidt de formule het e-dc in Den Bosch uit. Jumbo wil binnen vijf jaar online marktleider zijn.

Reageer op dit artikel