nieuws

Coop doneert € 34.170 aan Terre des Hommes

Formules 1041

Coop doneert € 34.170 aan Terre des Hommes
Hans Stapel (l), Manager Coöperatiezaken Coop overhandigt de checque aan Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen bij Terre des Hommes.

VELP – Coop heeft afgelopen week een cheque van € 34.170,-uitgereikt aan Terre des Hommes.

Klanten van de supermarkt konden in het voorjaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie.

Meisjes naar school sturen

Coop verdubbelde het eindbedrag, waarmee Terre des Hommes 960 meisjes in India tegen commerciële, seksuele uitbuiting kan beschermen door hen naar school te sturen.

Indringende portretten seksueel uitgebuite meisjes

Tijdens de opening van de fototentoonstelling ‘Shelter’ van fotografe Alex Koeleman is de cheque uitgereikt. De fotoserie die tot en met 27 september te zien is in het Humanity House in Den Haag bestaat uit indringende portretten van seksueel uitgebuite meisjes.

Medische zorg, therapie en onderwijs

Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen: ‘Terre des Hommes vangt deze meisjes op en geeft ze medische zorg, therapie en onderwijs. Het bedrag van Coop en haar klanten is een fantastische bijdrage om ons doel te behalen. De eerste vijftien meisjes hebben we al geholpen binnen dit project, het begin is er. We interesseren meisjes voor school, laten ouders inzien wat het belang van goed onderwijs is en helpen om de inkomsten van het gezin te verbeteren zodat jonge meisjes op school aan hun toekomst kunnen werken.’

Statiegeldacties voor wisselende doelen

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Met de acties, inclusief de laatste voor Terre des Hommes, is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Reageer op dit artikel