nieuws

Broers Van de Huijgevoort (Jumbo) naar Plus

Formules 11053

Broers Van de Huijgevoort (Jumbo) naar Plus
Foto: Bert Jansen

LUYKSGESTEL – Jumbo-ondernemers Ard en Luc van de Huijgevoort uit Luyksgestel stappen over naar Plus.

In juni van dit jaar werden de Jumbo-vestigingen in Bladel, Valkenswaard en Geldrop die de broers exploiteerden, reeds aan Jumbo overgedragen. In de Jumbo in Luyksgestel bleven Ard en Luc van de Huijgevoort echter aan het roer. Die supermarkt wordt nu een Plus. ‘Toen wij ons gingen oriënteren op een andere formule was voor ons al vrij snel duidelijk dat Plus een hele goede match met ons en ons marktgebied is. De coöperatieve gedachte van de organisatie spreekt ons enorm aan. De ruimte die je krijgt om echt als zelfstandig ondernemer te opereren is voor ons een groot goed. Wij kijken er dan ook naar uit om Luyksgestel kennis te laten maken met Plus’, zegt het duo in een reactie.

Gepassioneerde ondernemer

Edwin Linssen, directeur winkelorganisatie van Plus is vanzelfsprekend blij met de toevoeging. ‘Wij willen de familie Van de Huijgevoort van harte welkom heten bij Plus. Voor dergelijke succesvolle, gedreven en gepassioneerde ondernemers is er altijd ruimte binnen de coöperatie. Wij kijken ernaar uit om deze nieuwe Plus-supermarkt te kunnen verwelkomen.’

Folder voor Belgische consumenten

De huidige Jumbo-winkel sluit op woensdag 21 september om 18.00 uur de deuren. Twee weken later, op 5 oktober opent de nieuwe Plus-supermarkt. De winkel start met extra scherpe aanbiedingen en een spaarsysteem waarbij klanten kunnen sparen voor €10 kassakorting op hun boodschappen. De Plus richt zich ook op de Belgische consumenten. De winkel gaat vanaf begin oktober over de grens wekelijks een folder verspreiden.

Ruzie met Jumbo na overname C1000

Van de Huijgevoort en Jumbo lagen geruime tijd met elkaar in de clinch. De oorzaak van de ruzie had te maken met de overname van C1000 door Jumbo. De broers meenden dat zij een exclusiviteitsrecht in de Kempen hadden en dat de C1000’s in dat marktgebied aan hen zouden moeten worden aangeboden. Dat gebeurde niet, waarop het duo onder meer een prijsactie in Bladel startte, waarbij ze onder de prijs van de Jumbo in Hapert doken. Dat zette vervolgens weer kwaad bloed bij Jumbo.

Gang naar de rechter

Uiteindelijk werd een gang naar de rechter onvermijdelijk. In eerste instantie kwamen de broers daar als winnaar uit te voorschijn, maar de rechtbank Oost-Brabant bepaalde januari dit jaar anders. De rechtbank was onder meer gevoelig voor het feit dat de broers een aantal zaken niet goed op orde had. Zo deugde de vleesetikettering niet en was er ook sprake van gesjoemel met de emballage.

Reageer op dit artikel