nieuws

Aldi opent nieuwbouw in Elst

Formules 2145

Aldi opent nieuwbouw in Elst

ELST – Aldi opent volgende week een nieuw gebouwd filiaal in Elst. De nieuwe winkel vervangt een kleinere vestiging.

De nieuwe vestiging ligt, net als het oude filiaal dat circa 1000 vierkante meter telt, aan het Europaplein in het Gelderse Elst. De nieuwbouw opent woensdag 14 september. Een dag eerder, dinsdagavond 20.00 uur, sluit het oude filiaal zijn deuren. De nieuwe vestiging is beter bereikbaar en biedt ruimte aan 200 gratis parkeerplaatsen, stelt Aldi in een persbericht.

Duurzame bouw

Het nieuwe pand is volgens Aldi duurzaam en zuinig door energiebesparende maatregelen. De winkel wordt verlicht met de nieuwste LED-verlichting en er wordt gebruik gemaakt van een warmte-terug-wininstallatie, waarbij warmte uit de koelingen voor verwarming wordt gebruikt.

Aldi vernieuwt winkels

Aldi heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 50 winkels vernieuwd en daarbij het vvo flink vergroot. ‘Ze hebben een 30 tot 40 procent grotere verkoopoppervlakte’, liet de discounter eerder dit jaar weten. Ook breidde de discounter uit. In 2015 groeide het aantal vestigingen van 500 naar 520.

A-merken toegevoegd aan assortiment

De discounter heeft juni dit een reeks merkartikelen toegevoegd aan het standaardassortiment. De uitbreiding betreft producten van Unilever zoals Blue Band halvarine, Calvé mayonaise, Unox knakworst en Lipton Ice tea. Ali biedt deze producten in verpakkingen aan met hoeveelheden die afwijken van die van andere supermarkten. Uit onderzoek van Distrifood bleek dat de prijsverschillen gering waren. Bij de huismerken is dat anders. ‘Volgens de Consumentenbond is Aldi bijna een kwart goedkoper dan de huismerken van andere supermarkten’, aldus Aldi.

 

Reageer op dit artikel