nieuws

AH sluit een van vier vestigingen in Almelo

Formules 2310

AH sluit een van vier vestigingen in Almelo

ALMELO – Albert Heijn sluit een van zijn vier vestigingen in Almelo omdat de omzet van de centrumwinkel te laag zou zijn.

De sluiting betreft het filiaal aan de Rosa Luxemburgstraat in het centrum van Almelo. De winkel, die daar bijna een kwart eeuw is gevestigd, gaat over een jaar dicht. Het is met 1480 vierkante meter de grootste vestiging van de formule in Almelo. Door de sluiting daalt het aantal vestigingen van de marktleider van vier naar drie.

Omzet AH-filiaal te laag

AH sluit de winkel omdat de omzet te laag is. Dat meldt Dagblad Tubantia op basis van bronnen bij de gemeente Almelo. Supermarktmanager Joska Wolthuis vertelt in de krant dat het besluit is genomen door winkelwerkmaatschappij van Ahold, zonder verder op de reden in te willen gaan.

Sluiting komt hard aan

Donderdag zijn de medewerkers door Wolthuis ingelicht over de voorgenomen sluiting, meldt Dagblad Tubantia. De krant peilde vrijdag de stemming onder  het personeel, die was bedrukt. Voor de klanten is het volgens de krant business as usual, die weten nog van niks. ‘Bij mensen die hier al lang werken kwam het hard aan’, aldus Wolthuis in de krant.  Het filiaal biedt werk aan 95 mensen, van wie een groot aantal parttime. ‘Het is netjes dat ze een jaar van tevoren horen waar ze aan toe zijn’, vindt Wolthuis.

Competitief marktgebied

De markt in Almelo is behoorlijk competitief. Naast de vier AH’s hebben Aldi en Plus er ook vier vestigingen. De teller voor Lidl staat op twee en verder zijn Dirk, Dekamarkt, Coop en Nettorama ieder met een vestiging vertegenwoordigd. Plus speelt momenteel op de competitie in. Op maandag en dinsdag wordt de laagte prijscheck bij de vier vestigingen ingevoerd. Plus garandeert voor zo’n 200 artikelen de laagste prijs te hanteren.

Reageer op dit artikel