nieuws

AH en Jumbo in top 20 Twinkle 100

Formules 2976

AH en Jumbo in top 20 Twinkle 100

AMSTERDAM – Albert Heijn staat op plaats zes van de Twinkle 100, een overzicht van de honderd in omzet grootste online retailers van Nederland.

Albert Heijn draait een jaaromzet van €300 miljoen. Jumbo staat op plaats negentien met een omzet van €70 miljoen. De bedragen komen overigens tot stand uit eigen opgave van de betreffende bedrijven en uit inschattingen van de redactie van Twinkle.

Bol.com lijstaanvoerder Twinkle 100

Bol.com (Ahold) voert de ranglijst aan met een omzet van €730 miljoen. Op nummer twee staat Wehkamp en op drie Zalando met respectievelijk €540 en €510 miljoen omzet in Nederland in 2015.

Coolblue en Amazon

Coolblue staat op vier en Amazon op vijf. Bij Coolblue gaat het om een omzet van €377,2 miljoen. Amazon moet het doen met €320 miljoen. De top tien heeft gezamenlijk een omzet van €3,4 miljard. De helft daarvan is toe te wijzen aan de bovenste drie bedrijven uit de ranglijst.

Online groei AH en Jumbo

Zowel Albert Heijn als Jumbo maken grote sprongen in online. Eerder dit jaar werd bekend dat AH-klanten die eerst alleen in de winkels hun boodschappen deden, maar nu ook bij AH.nl bestellen, gemiddeld twintig procent meer uitgeven bij Albert Heijn. Jumbo heeft inmiddels ruim 275 afhaalpunten. Vanuit zeker 75 van deze locaties bezorgt Jumbo nu ook boodschappen bij consumenten en zakelijke klanten. Dit aantal groeit in 2016 tot zo’n 100 locaties. Ook breidt de formule het e-dc in Den Bosch uit. Jumbo wil naar eigen zeggen binnen vijf jaar online marktleider zijn.

Reageer op dit artikel