nieuws

AH Bodegraven volgende in rij plofkraken

Formules 1365

AH Bodegraven volgende in rij plofkraken
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

BODEGRAVEN – De Albert Heijn in Bodegraven is de volgende in de rij winkels die het slachtoffer is geworden van een plofkraak.

De winkel aan de Oud Bodegraafseweg was donderdagnacht het doelwit van criminelen. Volgens Hart van Nederland hebben drie mannen een ruit van het pand ingeslagen, waarna ze de aanwezige pinautomaat hebben opgeblazen.

Politie verricht geen aanhoudingen

De criminelen zijn vervolgens gevlucht in een zwarte Audi sedan. Of het trio geld heeft buitgemaakt is op dit moment niet bekend. De politie heeft na de plofkraak meerdere uitvalswegen afgezet, maar dat heeft niet geleid tot een aanhouding.

Plofkraken in Noord-Brabant

De afgelopen dagen waren AH’s in Nuland en Vught het doelwit. De laatste tijd worden er regelmatig plofkraken gepleegd op AH-winkels in Noord-Brabant. Zo was er ook een plofkraak in winkels van de marktleider in Waalwijk, Reusel en Berkel-Enschot.

Eerst in Gelderland

In de eerste helft van het jaar hadden de plofkrakers het vooral gemunt op ING-automaten bij vestigingen van AH in Gelderland. De plofkraak in Bodegraven laat zien dat de criminelen zich nu ook richten op Zuid-Holland.

Reageer op dit artikel