nieuws

Afgeprijsd strikt eerste Jumbo-winkel

Formules 4003

Afgeprijsd strikt eerste Jumbo-winkel

LEEUWARDEN – Jumbo Zuiderburen in Leeuwarden van ondernemer Els Boek doet als eerste vestiging van Jumbo mee met de anti-verspillingsapp Afgeprijsd.

De stap van Els Boek is opvallend gezien de Zeven Zekerheden. Vanwege de laagsteprijsgarantie prijst Jumbo nooit af en de antiverspillingsapp zou mogelijk ook niet stroken met de versgarantie van Jumbo.

Deelname van Jumbo aan Afgeprijsd overwinning

August de Vocht van NoFoodWasted, het bedrijf achter de app Afgeprijsd, ziet de deelname van Jumbo Zuiderburen dan ook als een overwinning. ‘Het is de laatste grote formule waarvan een franchisenemer zich aansluit. Ik was er wel verbaasd over dat ze meedoet, omdat Jumbo normaal gesproken niet afprijst.’ Hij hoopt dat er een voorbeeldwerking van uitgaat. ‘We hebben contacten met diverse Jumbo-franchisers die belangstelling hebben. Ze houden vooralsnog Boek goed in de gaten.’

Zeven Zekerheden onverkort handhaven

Boek zegt Jumbo te hebben ingelicht over haar deelname aan de app Afgeprijsd, maar heeft nog geen reactie van Jumbo gekregen. Ze zegt de Zeven Zekerheden onverkort te handhaven. ‘We houden ons strikt aan de versgarantie.’

Bekend met de stap van Boek

De Vocht wist 2 jaar geleden, tijdens de pilot van de app Afgeprijsd, al eens drie Jumbo-ondernemers te strikken. ‘Eén van hen had zelfs al getekend, maar krabbelde, net als de andere twee, terug. Ze meldden toen alle drie dat ze niet mee konden of mochten doen, omdat Jumbo niet afprijst.’ Jumbo-woordvoerder Claire Trügg zegt in een reactie dat de keten bekend is met de stap van Boek. Trügg geeft geen informatie of de formule daar al dan niet bezwaar tegen heeft. Bovendien zegt ze geen informatie te kunnen achterhalen over de beslissingen die 2 jaar geleden zijn genomen toen de drie franchisers zich wilden aansluiten.

Tegengaan voedselverspilling hoog op agenda

Trügg benadrukt dat het tegengaan van voedselverspilling bij Jumbo hoog op de agenda staat. ‘Niet voor niets onderneemt Jumbo tal van initiatieven op dit gebied, met name met de Voedselbanken. Daarbij kijken we continu naar andere mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan. Het is echter nog te vroeg om hier verdere mededelingen over te doen.’

Reageer op dit artikel