nieuws

ABN: Lidl beste supermarkt

Formules 7776

ABN: Lidl beste supermarkt

AMERSFOORT – Lidl is de beste supermarkt van Nederland volgens ABN Amro. De bank heeft de categoriewinnaars voor de prijs Retailer of the Year bekendgemaakt.

De afgelopen tijd beoordeelden 277.000 consumenten hun favoriete winkelketen op de website bestewinkelketen.nl.

Lidl won vorig jaar ook

In 28 categorieën zijn ruim 50 prijzen uitgereikt aan 30 retailers. Lidl is in de categorie supermarkten de beste winkelketen, net als vorig jaar. Hunkemöller is voor het tiende jaar op rij de beste keten in de categorie Lingerie & ondermode en Primera sleepte drie categorieprijzen in de wacht. Bol.com ging met vier Webshop Awards naar huis.

Acht nieuwe winnaars

Er zijn dit jaar acht nieuwe categoriewinnaars onder de in totaal 28 categorieën. De nieuwe categoriewinnaars zijn Etos (Health & wellness), Jac Hensen (Herenmode), Warmteservice (Keukens & badkamers), Media Markt (Muziek, films & games), Eye Wish Opticiens (Optiek), Beter Bed (Slapen), Decathlon (Sport) en BelCompany (Telecom). Nieuwe categorieën en bijbehorende winnaars zijn: Bever (Outdoor), Gall & Gall (Eten & drinken speciaalzaken), Bakker Bart (Eten & drinken to go) en Primera (Leeswaren, Kantoorartikelen). Binnen de categorie Sieraden & bijouterie wist alleen Lucardi zich te nomineren. Met ruim 3.000 beoordelingen maakte Lucardi als enige kans op deze categorieprijs, waardoor de categorie is komen te vervallen.

Overall winnaar op 27 oktober bekend

Consumenten kunnen Lidl en de andere 27 categoriewinnaars blijven beoordelen via www.bestewinkelketen.nl en www.webshop-awards.nl. Dit is mogelijk van 27 september tot en met 27 oktober. Wie vervolgens de overall winnaar wordt van de titel Beste Winkelketen van Nederland en welke retailers er met de Webshop Award en Cross Channel Award vandoor gaan, wordt bekendgemaakt op het ABN AMRO Retailer of the Year Gala dat op 27 oktober plaatsvindt op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook worden dan de vakprijzen Beste Retail Executive en Beste Retail Managementteam uitgereikt.

Reageer op dit artikel