nieuws

Zijlstra sluit deuren Jumbo in Joure

Formules 4944

Zijlstra sluit deuren Jumbo in Joure
Wiebe Zijlstra in zijn Jumbo aan de Geert Knolweg

JOURE – De Jumbo aan de Sinnebuorren in Joure sluit per 1 oktober de deuren. Het gaat om één van de twee Jumbo’s van franchiser Wiebe Zijlstra in de Friese plaats.

Zijlstra zegt in het lokale medium Jouster Courant dat de concurrentie voor een plaats met de omvang van Joure te groot is. ‘Zes supermarkten op 13.000 inwoners is te veel. Vanwege de toenemende concurrentie en de mindere omzet kunnen we niet anders dan sluiten’, aldus de franchiser.

Ontslag voor medewerkers

Hij zegt in gesprek te zijn met een andere huurder voor de invulling van het pand. ‘Een supermarkt wordt het in ieder geval niet. We proberen om het personeel bij hen onder te brengen. Andere personeelsleden willen we zoveel mogelijk binnen de Jumbo-club houden. Drie hebben al een andere baan gevonden bij collega’s.’ De medewerkers hebben allemaal ontslag gekregen. Het gaat volgens de Jouster Courant om acht vaste medewerkers en een dertigtal flexmedewerkers.

Zijlstra neemt Jumbo over van Kooistra

Wiebe Zijlstra nam in 2011 de winkel aan de Sinnebuorren over van de familie Kooistra. Tegelijkertijd nam Kooistra Supermarkten de Super de Boer van Zijlstra over in Marknesse, waar hij in 2004 mee was begonnen. De familie Kooistra nam in die tijd in totaal vier SdB’s over van Jumbo, waardoor het aantal winkels van het Friese familiebedrijf op dat moment groeide van vijf naar acht vestigingen.

Niet tegen eigen formule strijden

‘In Heerenveen en Joure concurreren we nu met Super de Boer. Je wilt niet tegen de eigen formule strijden, dus dat probleem moesten we met Jumbo oplossen. Ondernemer Zijlstra neemt de winkel in Joure van ons over en wij zijn winkel in Marknesse. Zijlstra is dan eigenaar van beide Jumbo’s in Joure. Het doet zeer dat we die winkel moeten verkopen, maar als onderdeel van een grotere deal is dit de beste keuze’, zei Yke Kooistra destijds tegen Distrifood.

Albert Heijn, Aldi, Lidl en Poiesz

Zijlstra heeft in Joure ook een Jumbo aan de Geert Knolweg. De winkel met een oppervlakte van 1750 vierkante meter was één van de finalisten in de laatste Supermarkt van het Jaar-verkiezing. In Joure moet de Jumbo concurreren met een Albert Heijn, Aldi, Lidl en Poiesz.

Reageer op dit artikel