nieuws

Spar Rattink stopt na 27 jaar

Formules 2088

Spar Rattink stopt na 27 jaar
Spar Rattink in Epse. Foto: Google Streetview

EPSE – Jon en Joke Rattink stoppen na bijna 27 jaar met hun Spar dorpssupermarkt in Epse vanwege een te lage omzet.

De vestiging van Spar Rattink in Epse, een dorp met circa 1850 inwoners onder de rook van Deventer, wordt al sinds 1989 uitgebaat door Jon en Joke Rattink.  1 oktober valt het doek voor de dorpssupermarkt. Ze sluiten de winkel omdat de omzet onvoldoende is om verder te gaan.

Spar Rattink alleen voor vergeten boodschappen

Met de mond beleden de klanten weliswaar het belang dat ze  hechten aan de dorpssupermarkt, maar in de praktijk kwamen ze vrijwel alleen nog maar voor vergeten boodschappen, meldt het Deventer Dagblad. Spar-ondernemer Jon Rattink, nog te jong om met pensioen te gaan, wil er niet te veel over zeggen. ‘De te lage omzet was de doodsteek’, zegt de 60-jarige. Voor verder commentaar verwijst hij naar het hoofdkantoor van Spar.

Dorpsraad twijfelt over voortbestaan

De dorpsraad van Epse betreurt het verdwijnen en noemt het een verlies voor het dorp. ‘We wisten wel dat het voortbestaan van de supermarkt niet zeker was, maar ik wist niet dat ze al hebben besloten ermee te stoppen’’, zegt voorzitter Egbert Oldenboom in de krant. Hij betwijfelt of het dorp nog een supermarkt krijgt, al dan niet gerund door vrijwilligers of mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Volgens hem zijn er daarvoor te veel keuzemogelijkheden voor de inwoners. ‘In Epse heb je snel alternatieven in de buurt zoals in Deventer of Gorssel. Ik heb het niet onderzocht, maar ik denk dat die plaatsen ook veel bezocht worden door Epsenaren voor het doen van hun dagelijkse boodschappen.’

Reageer op dit artikel