nieuws

Ondernemers Markthal stappen naar rechter

Formules 2466

Ondernemers Markthal stappen naar rechter

ROTTERDAM – Een groep ondernemers in de Markthal spant een rechtszaak aan tegen de eigenaar van het Rotterdamse foodconcept.

De kraamhouders willen in een bodemprocedure het Franse vastgoedfonds Klépierre dwingen om te praten over een aantal zaken die de ondernemers dwars zit. Dat zegt de advocaat van de kraamhouders, mr. René Sekeris van DVDW Advocaten, in het AD. ‘Het is van belang dat de verhuurder en de huurders constructief overleg met elkaar hebben. Dat is tot nu toe, ondanks meerdere pogingen, niet gelukt.’

Hoogte van de huren in de Markthal

De ondernemers hebben problemen met de hoogte van de huren, de afrekening van de servicekosten, het klimaat in de hal en de zogenoemde branchering, ofwel het verbod om naast het verkopen van verse producten ook drankjes en hapjes aan te bieden.

Hogere servicekosten voor ondernemers

Dertig huurders willen in september een dagvaarding starten. ‘We zullen onze pijlen eerst richten op de servicekosten. Die pakken veel hoger uit dan eerder aan de bedrijven is voorgespiegeld. In sommige gevallen 100 procent méér. Dan heeft iemand al €20.000 als voorschot betaald, en komt daar nog eens €20.000 bovenop.’

Hulp van de rechter

Sekeris benadrukt in de krant dat de actie niet is bedoeld om de Markthal in een kwaad daglicht te stellen. ‘We willen praten met Klépierre, omdat er in mijn opinie een gezamenlijk belang is. En het kan best zijn dat we dit met hulp van de rechter al snel voor elkaar krijgen.’ Al eerder richtten ongeruste kraamhouders het Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM) op om zo een vuist te kunnen maken tegen Klépierre. Een woordvoerster van het Franse vastgoedfonds onthoudt zich tegen het AD van commentaar.

Reageer op dit artikel