nieuws

Nieuwe directeur Spar Participaties

Formules 1818

Nieuwe directeur Spar Participaties
De Spar in Asperen, volgens het nieuwste concept. Foto: Bert Jansen

Waalwijk – Spar-ondernemers hebben Jan Kooiker aangesteld om de belangen van de Spar-detaillisten als aandeelhouder in Spar Holding BV te behartigen.

Jan Kooiker is door het bestuur van de Spar Detaillistencoöperatie BV aangesteld als directeur Spar Participaties BV. Dat meldt Spar in een persbericht.  Spar Participaties, waarin de franchisenemers verenigd zijn, is voor 10% aandeelhouder in Spar Holding BV. De overige aandeelhouders – Plus Holding BV en Emté Franchise BV –  hebben elk 45% van de aandelen.

Spar-ondernemers ook aandeelhouder

De directeur van Spar Participaties BV neemt deel aan de aandeelhoudersvergaderingen van de Holding en van de algemene ledenvergadering (en) van de Spar Detaillistencoöperatie. Hij voert overleg met de betrokken partijen en ziet toe op de administratie rondom de aandelen van de Spar-detaillisten.

Ruime retailervaring

Met Jan Kooiker hebben de Spar-detaillisten een vertegenwoordiger in Spar Nederland met een uitgebreide en gevarieerde staat van dienst. ‘De carrière van de heer Kooiker kenmerkt zich door een combinatie van financiële en commerciële ervaring in bedrijfsleven en retail en bestuurlijke ervaring bij overheidsorganisaties’, aldus Spar.

Spar en Attent

Spar Holding BVis gevestigd in Waalwijk en is in Nederland merkhouder van de buurtsupermarktformules Spar en Attent. In totaal gaat het om bijna 500 winkels die worden gedreven door zelfstandige ondernemers. Spar is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie.

Reageer op dit artikel