nieuws

Koornneef verkoopt zijn AH’s aan Ahold Delhaize

Formules 9196

Koornneef verkoopt zijn AH’s aan Ahold Delhaize

NAALDWIJK – AH-franchiser Edward Koornneef verkoopt zijn drie AH-supermarkten in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen aan Ahold Delhaize.

Dit heeft de ondernemer vanochtend bekendgemaakt. De vestiging Naaldwijk wordt op 16 oktober 2016 overgedragen aan Ahold Delhaize, vestiging Wateringen op 30 oktober en vestiging Honselersdijk op 13 november.

Fantastische jaren

In een toelichting op het besluit zegt Koornneef dat hij terug kijkt op veertien fantastische jaren waar hij als ondernemer heel erg trots op is. ‘We zijn de afgelopen jaren gegroeid, niet alleen in oppervlaktes, omzet en aantal medewerkers, maar zeker ook in kwaliteit. We hebben diverse mooie, grote acties georganiseerd en honderden verenigingen, goede doelen en lokale initiatieven ondersteund. We hebben veel prijzen gewonnen, waaronder vier keer de prijs van Beste Supermarkt van Zuid-Holland en de titel Beste Supermarktondernemer van Nederland. Voor mij als ondernemer is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ga nu zorgen  voor een vlekkeloze overdracht. Mijn dank gaat uit naar alle trouwe klanten, medewerkers, leveranciers en overige partijen die hebben bijgedragen aan het succes van Albert Heijn Koornneef’.

Medewerkers

De 500 medewerkers van Albert Heijn Koornneef gaan van rechtswege over naar Ahold Delhaize. Volgende week worden zij verder geïnformeerd tijdens een personeelsavond. Om alle medewerkers te bedanken voor hun jarenlange inzet, organiseert Albert Heijn Koornneef in het najaar een groots personeelsfeest.

Koornneef Vastgoed & Ontwikkeling

De verkoop van Albert Heijn Koornneef heeft geen invloed op de planontwikkelingen van Koornneef Vastgoed & Ontwikkeling.  Het verandert dus niets aan de bouw van een supermarkt in Kwintsheul,  het bouwplan de Rentmeester in Naaldwijk en alle overige ontwikkelingen.

Jumbo

Het besluit van Koornneef om zijn AH-supermarkten van de hand te doen komt een paar weken na het nieuws dat zijn partner Marieke Vijverberg een Jumbo in Oud-Beijerland heeft overgenomen. Het is niet bekend of dat te maken heeft met het besluit van de AH- ondernemer.

 

 

Reageer op dit artikel