nieuws

Dirk-pup Volendam mogelijk eerste in reeks

Formules 1500

Dirk-pup Volendam mogelijk eerste in reeks

VOLENDAM – Dirk van den Broek overweegt meerdere pick up points te openen als het afhaalpunt in Volendam een succes blijkt te zijn.

De supermarktketen opende afgelopen zaterdag in Volendam voor het eerst een pick-up point. De komst van het afhaalpunt is het gevolg van het volledig afbranden van het Volendamse Dirk-filiaal aan de Hyacintenstraat in de nacht van 27 op 28 juli.

Basis voor een vervolg

De webwinkel is weliswaar uit nood geboren, maar kan volgens Dirk-directeur Marcel Huizing uiteindelijk leiden tot meer online activiteiten. ‘Als het pick-up point in Volendam een succes wordt, sluit ik niet uit dat dit de basis wordt voor een vervolg. We leren momenteel veel van het opzetten en onderhouden van een webwinkel.’

Dirkboodschappen.nl live

Vrijdag 5 augustus is de bestelsite dirkboodschappen.nl live gegaan. Hier kunnen de klanten van het filiaal in Volendam online producten bestellen. Vandaag voor 16.00 uur besteld, betekent de volgende dag ophalen. Klanten kunnen zeven dagen in de week hun boodschappen vanaf 14.00 uur ophalen bij het pick-up point aan de Julianaweg. De bestellingen worden op het Dirk filiaal in Hoofddorp klaargemaakt. Vanaf daar worden ze met vrachtwagens naar Volendam gereden.

Ervaring met Dekamarkt

Hoewel een pick-up-point voor de formule Dirk nieuw is, is het dat niet voor moederbedrijf Detailresult. Dekamarkt, de andere formule die onder het bedrijf valt, heeft onder de naam Deka Drive al jaren pup’s bij diverse winkels.

Reageer op dit artikel