nieuws

Deen richt vizier op Gelderland

Formules 3080

Deen richt vizier op Gelderland

VOORTHUIZEN – Supermarktketen Deen richt zich op verschillende locaties in de provincie Gelderland.

Zo gaat het Noord-Hollandse familiebedrijf volgend jaar onder meer een winkel openen in ’t Harde. Dat zegt vastgoedmanager Jan van Rhienen van de supermarktketen in gesprek met de Barneveldse Krant. Deen heeft in Gelderland al winkels in Harderwijk. ‘Die winkels in Harderwijk slaan goed aan. Volgend jaar openen we ook een zaak in ’t Harde en we hebben meer plannen in Gelderland’, zegt Van Rhienen.

Deen neemt plek Albert Heijn over

Eerder dit jaar meldde Distrifood in een interview met AH-multifranchiser Gerard van den Tweel al dat Deen ook in het Gelderse Voorthuizen een winkel opent. De vastgoedmanager bevestigt nu in de Barneveldse Krant dat de formule de plek in Voorthuizen overneemt waar eerder een Albert Heijn van Van den Tweel was gevestigd. Het gaat om een locatie aan de Hoofdstraat. Van den Tweel huurt die locatie nog tot eind dit jaar, hij verkoopt daar nu non food-producten, waarna Deen per 1 januari 2017 de zaak overneemt. De openingsdatum van de Deen-winkel is volgens Van Strienen afhankelijk van lopende procedures.

Nieuwe parkeerplaatsen

Aan de achterkant van de winkel worden huizen gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein, met 47 parkeerplaatsen. De Deen-winkel moet ongeveer even groot worden als de voormalige AH van Van den Tweel. De multifranchiser heeft sinds vorig jaar oktober een Albert Heijn aan het Smidsplein in Voorthuizen.

Uitbreiding marktgebied Deen

Deen heeft ook plannen voor Overijssel. Zo gaat de formule een vestiging openen in de wijk Kamperpoort in Zwolle. Deen is de laatste jaren de grenzen van het marktgebied, oorspronkelijk Noord-Holland, behoorlijk aan het oprekken. Zo werden er eerder al winkels geopend in Zeist.

Reageer op dit artikel