nieuws

Assense Jumbo blij met parkeerschijf

Formules 1907

Assense Jumbo blij met parkeerschijf
Medewerkers van Jumbo onthullen het bord dat de blauwe zone aangeeft. Foto: Facebook/Jumbo Assen Veemarkt.

ASSEN – De vestiging van Jumbo aan het veemarktterrein in Assen is tevreden met de invoering van een blauwe zone waardoor klanten met een parkeerschijf nu gratis parkeren.

Het Jumbo-filiaal zag de omzet dalen nadat de gemeente betaald parkeren invoerde. Reden voor Jumbo om met de gemeente om de tafel te gaan, meldt Drenthe Journaal. De uitkomst van dat overleg is  dat een blauwe zone is ingevoerd. Klanten kunnen daardoor een uur gratis parkeren op een van de 125 parkeerplekken. Medewerkers van het Jumbo-filiaal onthulden maandag het bord dat de nieuwe regeling aangeeft.

Jumbo moest parkeergeld afkopen

Door de maatregel loopt de gemeente parkeerinkomsten mis. Die zijn door Jumbo afgekocht. Na invoering van het betaald parkeren vergoedde het filiaal al een deel van de parkeerkosten van zijn klanten. Bij een bepaalde bestedeling kregen die op vertoon van een deel van het parkeerbonnetje een deel terug. Klanten vonden dat maar omslachtig, zegt filiaalmanager Arjan Bouwhuis. ‘’Vaak werd thuis al nagedacht over het meenemen van kleingeld voor de automaat. Daarna moest er een bonnetje achter de voorruit en ze moesten een deel meenemen om in te leveren bij de kassa om een deel van de kosten als korting terug te krijgen.’

Gratis parkeren onder aandacht brengen

Bouwhuis is  tevreden dat het betaald parkeren nu verleden tijd is. De supermarktmanager: ‘Zo kan onze klant gemakkelijk parkeren en vlot winkelen en dat  vinden we erg belangrijk.’ Aankomende zaterdag brengt hij de veranderingen op ludieke wijze onder de aandacht.  Klanten kunnen hun auto gratis laten wassen, staat er een springkussen, is er een magazijnverkoop en zijn broodjes in de aanbieding.

Ook klanten Jumbo blij met parkeerschijf

Ook klanten zijn blij, blijkt uit reacties op de Facebook-pagina van de super. ‘Hadden ze eerder kunnen bedenken. Goed werk.’ Dat het betaald parkeren nog wel eens lastig was voor klanten blijkt ook.  ‘Laatst nog een dikke bekeuring. Ik heb die blauwe schijf in de auto liggen’, reageert een Arjan Suurd. Vooralsnog is de invoering van de blauwe zone een proef tot januari 2018 omdat dan mogelijk wordt gestart met de bouw van woningen op het veemarktterrein.

Reageer op dit artikel