nieuws

Aldi tijdelijk in tuincentrum Enschede

Formules 2037

Aldi tijdelijk in tuincentrum Enschede

ENSCHEDE – De Duitse discounter Aldi trekt binnenkort in Enschede in het oude pand van tuincentrum Groenrijk aan de Zuiderval.

Dit meldt dagblad Tubantia. Het gaat om een tijdelijke vestiging die dient als vervangend filiaal voor de winkel van Aldi aan de Haaksbergerstraat. Die zaak wordt nieuw gebouwd. Het is niet bekend hoe lang die werkzaamheden gaan duren. Aldi zelf wil er niets over kwijt.

Nieuwe Aldi groter

Aldi krijgt een een nieuw onderkomen  aan de Haaksbergerstraat. De huidige winkel van het bedrijf wordt gesloopt. Volgens Tubantia wordt de nieuwe vestiging van Aldi groter. Dat past in het beleid van het bedrijf om winkels te vergroten. Filialen die niet aan de nieuwe afmetingsnormen voldoen, worden gesloten of, zoals in Enschede, vernieuwd en vergroot.  De extra ruimte aan de Haaksbergerstraat krijgt de discounter doordat  het braakliggende terrein naast de oude winkel erbij is getrokken. Op die plek stond vroeger een dierenkliniek.

Bijna 500 m2 erbij

Dankzij de uitbreiding krijgt Aldi er in het nieuwe pand aan de Haaksbergerstraat bijna 500 m2 bij ten opzichte van de oude situatie. Daarvan is 100m2 bestemd voor vergroting van het verkoopvloeroppervlak. De resterende meters zijn bedoeld voor personeelsruimten, magazijn en bevoorrading.

Aanpassing parkeerterrein

Aldi gaat het parkeerterrein ook aanpassen. De bevoorrading en toegang verlopen straks via deHaaksbergerstraat. Ook kan Aldi de nieuwe parkeerplaats voor de klanten is ’s avonds en ’s nachts afsluiten.

Lange zoektocht

Aldi heeft volgens Tubantia lang gezocht naar een tijdelijk onderkomen dat groot genoeg is voor een tijdelijk filiaal en waar ook voldoende parkeerplaatsen zijn. Het pand waar de discounter nu intrekt, stond bijna een jaar leeg.

Reageer op dit artikel