nieuws

Aldi sluit stadswinkel Apeldoorn

Formules 2813

Aldi sluit stadswinkel Apeldoorn
Aldi verlaat het slecht zichtbare pand aan de Hofstraat in Apeldoorn.

APELDOORN – Aldi stopt met zijn vestiging aan de Hofsstraat in de binnenstad van Apeldoorn. De discounter is de laatste in een rij van supermarkten die het pand verlaat.

Op het pand van de discounter hangen posters dat het te huur en te koop staat, meldt Dagblad De Stentor. Een woordvoerder van Aldi bevestigt tegenover de krant het vertrek en zegt dat de winkel tot oktober open blijft. Dan is het vijfjarig huurcontract uitgediend. Het pand is te huur als supermarktlocatie, maar de eigenaar is ook bereid het circa 1100 vierkante meter vvo tellende pand in kleinere units op te delen, blijkt uit de informatie.

Ook voor Aldi moeilijke locatie

De Hofstraat is en blijft volgens De Stentor een ‘moeilijk verhaal’ als supermarktlocatie.  Aldi betrok het pand in het derde kwartaal van 2011 nadat het een jaar leegstond en een opknapbeurt.  Voor de komst van Aldi was er een Supercoop gevestigd. Bij aanvang, in september 2007, verwachtte de formule veel van de vestiging. Succes bleef echter uit en Coop verliet het pand nadat het huurcontract in 2010 afliep. Voordat de Supercoop zich er vestigde zat er een vestiging van Super de Boer. Coop kreeg dat in handen doordat destijds CoopCodis 25 Edah- en Super de Boer-vestigingen overnam van Laurus. Voor de komst van Super de Boer was er jarenlang een filiaal van Groenwoudt gevestigd.

Betaald parkeren

De teloorgang van de verschillende supermarktketens aan de Hofstraat wordt onder meer geweten aan de invoering van betaald parkeren. Bovendien is het supermarktpand slecht zichtbaar vanaf de drukke Hofstraat, het grenst vooral aan een achtergelegen parkeerterrein.

Wel een Turkse super aan Hofstraat

Met het vertrek van Aldi blijft er nog één ‘Nederlandse’ supermarkt in het centrum van Apeldoorn over, een vestiging van AH aan de Deventerstraat. Binnenstad bewoners kunnen daarnaast aan de Hofstraat nog steeds terecht bij een allochtone supermarkt. Halverwege vorig jaar opende de Turkse supermarktketen Meltem Plaza, met ook filialen in Utrecht en Arnhem, een filiaal aan de Hofstraat. In dat pand was eerder de biologische supermarkt GooodyFooods en later Natuurwinkel gevestigd.

 

 

Reageer op dit artikel