nieuws

Aldi opent winkel in stadion Fortuna Sittard

Formules 2517

Aldi opent winkel in stadion Fortuna Sittard

SITTARD – Aldi gaat een filiaal openen onder de tribune van het Fortunastadion in Sittard.

Een woordvoerder van de discounter bevestigt tegen 1Limburg dat er een huurovereenkomst is en dat Aldi er naar streeft de supermarkt in de loop van dit jaar te openen. Bij het stadion staat al een reclamezuil waarop de komst van de supermarkt is aangekondigd.

Reclamezuil bij stadion

Aldi laat aan het medium weten niet op de hoogte te zijn van die uiting, die vermoedelijk door de projectontwikkelaar is neergezet. Zowel de discounter als de projectontwikkelaar wilden tot voor kort niet bevestigen dat er een Aldi in het stadion komt. Aldi doet dat nu vanwege de reclamezuil wel. Hoe groot de winkel wordt en verdere details over de huurovereenkomst zijn op dit moment niet bekend.

Niet Albert Heijn, maar Aldi

Lange tijd leek het er op dat niet Aldi maar Albert Heijn een winkel in het stadion zou openen. Sinds 2006 was het plan dat Albert Heijn hier een XL-zaak zou openen. De gemeenteraad in Sittard gaf in juli 2009 groen licht voor een ruim vierduizend vierkante meter vvo grote XL in de catacomben van het stadion. Volgens de toenmalige planning zou de bouw beginnen na de bouwvak in 2010 en kon de supermarkt eind 2011 of begin 2012 de deuren openen.

Nieuwe financiële eisen

Voorjaar 2011 maakte AH echter bekend alsnog af te zien van een XL op die plek, met als argument dat het consortium dat het stadion bouwde ‘nieuwe financiële eisen’ stelde. Daarop klaagden de projectontwikkelaars de supermarktketen aan wegens contractbreuk. De rechtbank oordeelde echter dat Albert Heijn op correcte wijze gebruik had gemaakt van enkele ontbindende voorwaarden in het contract van tien jaar dat in 2006 was getekend. Albert Heijn zette vervolgens in op uitbreiding van de bestaande winkel aan de Brugstraat, op een steenworp afstand van het stadion.

Reageer op dit artikel