nieuws

Albert Heijn beperkt verkoop energiedrankjes

Formules 2481

Albert Heijn beperkt verkoop energiedrankjes
Monster energy uit schappen van AH. Foto: Facebook/René Schopmeijer

ZAANDAM – Albert Heijn haalt alle varianten van de energiedrank Monster Energy uit de schappen. Van andere energiedrankjes zijn voortaan alleen nog maar kleine verpakkingen beschikbaar.

Een liefhebber van het drankje, Beverwijker Rémon Schopmeijer, beklaagde zich donderdag op de Facebookpagina van AH vanwege een slinkende voorraad van het drankje in meerdere filialen, meldt RTV Noord-Holland. Een medewerker van AH liet in een reactie weten dat het drankje uit de schappen wordt gehaald.  ‘Hoi Ré, het klopt inderdaad dat de Monster Energy drink uit het assortiment wordt gehaald.’

Niet alleen energiedrankjes

Het uit assortiment nemen past in het gezondheidsoffensief van de marktleider, blijkt uit de reactie van AH, dat eerder al bekendmaakte de hoeveelheid suiker in huismerkfrisdranken te gaan verminderen. ‘Wij willen onze klanten inspireren gezonder te eten en te drinken. Dat betekent dat we stap voor stap producten verbeteren, bijvoorbeeld door suiker te reduceren, nieuwe producten introduceren en dat betekent soms ook dat we ervoor kiezen om producten niet meer te verkopen, zoals deze energydrankjes. Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben.’

Kleinere verpakking voor andere energiedrankjes

AH haalt overigens niet alle energiedrankjes uit het schap. Wel wordt het aantal varianten, de grootte en inhoud van de verpakkingen beperkt. Grotere verpakkingen verdwijnen. Op Twitter meldde AH de verkoop van de andere energiedrankjes te beperken tot blikjes van 250ml en kleiner.

Verschillende reacties

Schopmeijer, op Facebook actief onder de naam Rémon Jansen, is niet gelukkig met de beslissing, zo blijkt uit zijn reactie. ‘Inspireren doe je niet door een half dictatorschap op te richten en de klanten hun keus te ontnemen. Ik ben dol op mijn blikje Monster per dag. Het is voor mij net koffie.’ Hij krijgt veel bijval van anderen die de actie van AH belerend vinden. AH krijgt echter ook bijval. ‘Top actie! Ik sta voor de klas en zie tientallen studenten 4 jaar lang die grote blikken dagelijks achterover slaan om vervolgens na 4 jaar zeer ongezond hun werkzame leven in te gaan. Soms moet je iets gewoon niet willen aanbieden’, schrijft leraar Emiel Bakker.

Reageer op dit artikel