nieuws

Sligro rolt Emté 3.0 verder uit

Formules 2945

Sligro rolt Emté 3.0 verder uit

VEGHEL – Emté 3.0 is uit de pilotfase en wordt verder uitgerold. De vernieuwde formule is echter nog niet beschikbaar voor franchisenemers.

Emté 3.0 is sinds de start in Dieren in november 2015 de pilotfase voorbij, zegt Sligro-woordvoerder Wilco Jansen. ‘Die is positief afgerond, we zijn dus nu aan het uitrollen.’ Inmiddels zijn vijf filialen omgebouwd, in juli opent in Eindhoven een zesde. Over de resultaten van de afzonderlijke winkels doet hij geen mededelingen. ‘Ook in zijn algemeenheid kan ik er niets over zeggen vanwege onze beursnotering en omdat wij binnenkort (21 juli, red.) onze halfjaarcijfers publiceren.’

Emté 3.0 nog niet beschikbaar voor franchisers

Ondanks dat de pilotfase voorbij is, is Emté 3.0 nog niet beschikbaar voor ondernemers. ‘Ombouw naar 3.0 is een héél grote stap die veel meer betekent dan alleen een (grote!) fysieke verbouwing. Wij willen eerst in onze eigen winkels de 3.0-formule doorontwikkelen. Kortom, eerst ‘in eigen huis’ leren en perfectioneren, daarna verder uitrollen.

Nieuwe en oude logo Emté.

Nieuwe en oude logo Emté.

Supermarkt franchiser nog in oude stijl

Dat franchisevestigingen nog niet over de nieuwe formule beschikken, bleek vorige week bij de heropening van Emté Van ’t Goor in Kootwijkerbroek die nog in de oude stijl is ingericht. De ondernemers wilden er geen commentaar op geven, maar verwezen naar Sligro. Het is volgens woordvoerder Jansen een kwestie van timing dat Van ’t Goor nog in oude stijl is verbouwd. ‘Iedere ondernemer heeft zijn eigen, logische moment van investeren in een meerjarige cyclus: voor de een is dat moment nabij, voor de ander kan dat nog wel een aantal jaren duren. In dit geval is het dus een pragmatische keuze.’ Wanneer ondernemers wel naar 3.0 kunnen ombouwen, is nog niet bekend. ‘Daar is geen deadline voor.’

Overleg over Emté 3.0 pas na zomer

Volgens Fred Steman, tweede voorzitter van de Emté Franchise Vereniging, moet er nog worden overlegd hoe 3.0 bij ondernemers wordt geïmplementeerd. ‘Na de zomer praten we met Sligro. We willen eerst de cijfers zien voor we beslissen. Je kunt niet investeren zonder deugdelijke onderbouwing.’

Reageer op dit artikel