nieuws

Picnic: 2500 klanten in Utrecht

Formules 3010

Picnic: 2500 klanten in Utrecht

UTRECHT – Picnic heeft in Utrecht inmiddels 2500 klanten, terwijl er 1500 gezinnen op de wachtlijst staan.

Dat meldt de websupermarkt enkele weken na de start van het concept in de Domstad. Picnic begon negen maanden geleden met zijn service in Amersfoort en heeft naar eigen zeggen sindsdien ruim 125.000 ritjes van klanten van en naar supermarkten ‘voorkomen’, zo stelt de formule in een persbericht.

Vijftig auto’s in Utrecht

Picnic heeft inmiddels vijftig auto’s om de boodschappen te bezorgen. Leasemaatschappij DLL financiert de groeiende vloot elektrische autootjes van websupermarkt Picnic. ‘Het innovatieve en duurzame karakter was voor ons een belangrijke reden om dit unieke autootje te financieren’, zegt Wim Visser, senior vicepresident van DLL. Picnic en de dochter van de Rabobank zijn in gesprek over verdere samenwerking voor uitbreiding van de vloot.

Samenwerking met lokale leveranciers

Naast Utrecht, is Picnic actief in Amersfoort, Leusden en Soest. In die gebieden zoekt de formule ook steeds vaker naar samenwerking met leveranciers van lokale producten. Zo levert Picnic bijvoorbeeld bier van brouwerij De Volle Maat uit Leusden en sambal van Sambal Bert uit Amersfoort. In Maarssen gaat Picnic ook op zoek naar lokale ondernemers om mee samen te werken.

Reageer op dit artikel