nieuws

Jumbo least 150 bestelwagens voor thuisbezorging

Formules 3189

Jumbo least 150 bestelwagens voor thuisbezorging

VEGHEL – Jumbo least voor het thuisbezorgen van boodschappen 150 bestelauto’s van Renault die zijn voorzien van een speciale opbouw.

De eerste 21 auto’s zijn inmiddels afgeleverd, meldt de website Transport-online. De overige bestelauto’s worden vanaf deze maand gefaseerd door Jumbo in ontvangst genomen. De bestelauto’s worden ingezet voor het thuisbezorgen van online  bestelde boodschappen.

Ingericht naar eisen Jumbo

De bestelwagens hebben een speciale, naar de eisen van Jumbo, ingerichte opbouw, die is ontwikkeld door carrosseriebouwer Vermeulen Conversions.  Peter van Nisselrooij, Mobility Consultant bij Alphabet: ‘We hebben veel ervaring met de specifieke eisen voor voertuigen voor thuis- en pakketbezorging. Ergonomische aspecten als voldoende bewegingsruimte, lage instap en stahoogte in de laadruimte zijn hierbij van doorslaggevend belang.’ Bovendien hebben de wagens een lage doorrijdhoogte.  ‘Daarmee verwachten we schade te kunnen voorkomen’, zegt Wilko Maas, Vloot Manager Centraal Transport bij Jumbo. Service voor Jumbo doorslaggevend

Landelijke service belangrijk voor Jumbo

Volgens Maas koos Jumbo voor Renault vanwege de service en de landelijke dekking van de dealers. ‘De dealer staat letterlijk altijd voor ons klaar. De openingstijden zijn bijzonder ruim. Service wordt zelfs 24/7 geboden. Bovendien bevinden de Renault Trucks-dealers zich verspreid door het land. Belangrijk voor ons, want de Renault Masters worden door heel Nederland ingezet.’

Jumbo startte vorig jaar met thuisbezorgen

Jumbo is vorig jaar november  gestart met het thuisbezorgen van boodschappen, meldde Distrifood. In en rond Utrecht draaide toen een pilot. Dit jaar is de dienst verder uitgerold. Het thuisbezorgen wordt bij Jumbo gedaan vanuit de vestigingen die ook over een pup beschikken. De e-fulfilment, het orderpicken, heeft wel centraal plaats. Bij Jumbo wordt ook bezorgd door franchisenemers in tegenstelling tot bij Albert Heijn waar de formule zelf de bezorging voor haar rekening neemt. Iets wat franchisenemers met lede ogen aanzien.

Reageer op dit artikel