nieuws

Picnic breidt uit naar Almere

Formules 3907

Picnic breidt uit naar Almere

ALMERE – Online supermarkt Picnic breidt na de zomer uit naar Almere. Dat laat de formule vandaag weten. Picnic is momenteel al actief in en rondom Amersfoort en Utrecht.

In Utrecht is de uitrol van de thuisbezorgdienst onlangs versneld omdat er volgens Picnic erg positief werd gereageerd door klanten. Inmiddels heeft Picnic in Utrecht bijna 2.000 klanten, en ruim 1.300 op de wachtlijst. Elke week komen er nieuwe elektrische autootjes bij en kunnen meer huishoudens gaan bestellen, laat het bedrijf weten.

Almere is de volgende stad

‘Almere is de volgende grote stad en we hopen dat het daar net zo goed gaat’, aldus mede-oprichter Michiel Muller. Door de snelle uitrol in Utrecht werd daar onlangs een tweede hub geopend, naast de eerste hub in winkelcentrum The Wall. ‘Met gratis bezorging en elektrische autootjes zijn wij uniek in Nederland. Het duurzame karakter spreek mensen aan, naast de verse boodschappen uiteraard’, aldus Muller. In Almere zal Picnic ook een lokale hub openen.

Ook buitenland lonkt voor Picnic

Picnic had eerder al laten weten dat na thuisstad Amersfoort Utrecht, Almere en Apeldoorn de volgende steden zouden zijn waar het bedrijf van start zou gaan. Tot nu toe lijkt dit te kloppen. Eerder deze maand werd ook bekend dat Picnic de mogelijkheden onderzoekt om zijn websupermarkt verder uit te breiden in Europa. Er is veel belangstelling uit het buitenland voor Picnic, zei Frederik Nieuwenhuys, een van de vier oprichters achter de websupermarkt, tijdens een presentatie op Logistiek & E-commerce in Almere. Daar zei hij dat de online supermarkt de bezorging in verschillende Nederlandse plaatsen inmiddels goed op de rit heeft staan en dat het buitenland lonkt. ‘We zijn nu druk in gesprek om ook buiten Nederland te kunnen starten, daar is erg veel belangstelling voor. Maar we bekijken alles stap voor stap.’

Reageer op dit artikel