nieuws

Omzet Jan Linders 6,5 procent hoger

Formules 3493

Omzet Jan Linders 6,5 procent hoger

NIEUW-BERGEN – De consumentenomzet van de regionale supermarktketen Jan Linders is in 2015 met 6,5 procent gegroeid tot €380 miljoen.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. De omzet van Jan Linders groeide daarmee naar eigen zeggen harder dan de markt, die volgens Jan Linders met 4,5 procent toenam.

Marktaandeel

In een toelichting op de cijfers zegt Jan Linders dat de omzetsprong met name te danken is aan een toenemend aantal klanten. Het bedrijf ziet dat terug in  ‘het stijgende marktaandeel dat nu op 1,06 procent ligt’. In 2014 was dat 1,04 procent en het jaar daarvoor 1,01 procent.

Winst

De positieve omzetontwikkeling zorgde ervoor dat de winst van Jan Linders in 2015 met ruim 2 miljoen (30 procent) toenam van €6.175.000 tot  €8.248.000 (EBIT). Verdere bijdragen aan de winstgroei werden geleverd door een verbeterde margebijdrage en het feit dat de operationele kosten in verhouding tot de omzet afnamen. Het aantal winkels is in 2015 gelijk gebleven en kende verschillende mutaties, relocaties en optimalisaties van de formule. Jan Linders telt inmiddels 59 vestigingen.  Met 3.812 medewerkers (1.674 FTE) aan het einde van 2015 blijft het personeelsbestand van de supermarktketen stijgen.

Nieuwe formule

Met de lancering van de nieuwe formule in Sittard in november vorig jaar, bewijst Jan Linders naar eigen zeggen dat de positieve resultaten allerminst een aanleiding zijn om achterover te leunen. ‘De focus ligt nu op de uitrol van onze nieuwe winkelformule’, aldus Linders. ‘Het beste vers en de juiste balans tussen kwaliteit en voordeel zijn daarbij de speerpunten. We gaan de consument in het zuiden nog beter leren kennen en in zijn behoeften voorzien.’ De keten geeft aan de komende jaren te zullen investeren in nieuwe en bestaande supermarkten en in automatisering.

Reageer op dit artikel