nieuws

Groningse AH controleert altijd leeftijd

Formules 1932

Groningse AH controleert altijd leeftijd

GRONINGEN – Een Gronings filiaal van Albert Heijn heeft bij iedere kassa de mededeling hangen dat alle klanten op leeftijd worden gecontroleerd en zich moeten legitimeren als ze alcoholhoudende drank kopen.

Dat is althans wat de winkel communiceert richting de klanten. Bij de kassa’s hangt de mededeling: ‘Geachte klant. Omdat er op dit moment strenge controles plaatsvinden, willen wij iedereen vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen bij aankoop van alcohol en tabak.’ Verkoop van alcohol en tabak aan jongeren  kan hoge boetes opleveren. Dat meldt RTV Noord.

Geen verscherpt toezicht

Het filiaal suggereert met de mededeling dat de gemeente Groningen verscherpt op leeftijd controleert. Een woordvoerder meldt aan RTV Noord dat dit niet het geval is. Bovendien is het filiaal van AH in de wijk Hoornsemeer ook niet in de fout gegaan bij controles.

Voorzorg

AH-woordvoerder Els van Dijk meldt aan de zender dat het een initiatief van de leiding van het filiaal is. ‘Bij dit filiaal hebben de kassamedewerkers kennelijk moeite om klanten om legitimatie te vragen, als dat nodig is. Daarom heeft de manager besloten deze maatregel in te voeren. Hij wil daarmee problemen voorkomen’, laat ze RTV Noord weten.

Onderzoek

De tv-zender ging zelf op onderzoek en laat klanten uit verschillende leeftijdscategorieën een alcoholaankoop doen. Iris, leeftijd 20, moet zich legitimeren als ze een sixpack bier koopt. Voor Roy, 26 jaar, geldt hetzelfde. Als Reinder, die de 40 is  gepasseerd, twee flessen wijn koopt, hoeft deze zich niet te legitimeren. De caissière vertrouwt het ook zonder  legitimatie.

Reageer op dit artikel