nieuws

Gratis groene stroom voor auto Lidl-klant

Formules 8316

Gratis groene stroom voor auto Lidl-klant
Het snellaadstation met groene stroom voor elektrische auto's bij een van de Lidl-vestigingen.

HUIZEN – Lidl plaatst snellaadpalen met groene stroom bij tien vestigingen. Klanten kunnen daar hun elektrische auto gratis opladen tijden het boodschappen doen.

De laadpalen met groene groene stroom kunnen een elektrische auto in 20 minuten vrijwel volledig opladen. Bij de Lidl-filialen in Halsteren, Zaandam, Wolvega en Tilburg zijn de snellaadstations inmiddels geplaatst. Nog dit jaar wordt het aantal vestigingen met gratis groene stroom naar tien uitgebreid , meldt Lidl in een video.

Service naar klant

De palen zijn bedoeld als extra service naar de klant. ‘Elektrisch rijden staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen, maar neemt in Nederland snel toe. Door te investeren in deze toekomstbestendige service kunnen onze klanten tijdens het laden meteen boodschappen doen. Dat is efficiënt en past bij onze bedrijfsvoering’, zegt Marcel Ganzenboom, hoofd bouwzaken van Lidl Nederland op de website Duurzaam Bedrijfsleven.

Omrijden

Bovendien zouden consumenten bereid zijn om te rijden om bij Lidl hun boodschappen te doen als ze hun auto daar kunnen opladen, onderzocht marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel voor Lidl. Daarnaast zijn ze een mooie toevoeging aan het duurzame imago van de discopunter, lieten 320 gebruikers van elektrische auto’s weten.

Duurzame strategie

De snellaadpalen zijn dan ook in lijn met de duurzaamheidsstrategie van Lidl, zegt Ganzenboom. Ze komen alleen bij winkels met zonnepanelen op het dak. ‘Zo kunnen onze klanten zonnestroom tanken. Wanneer de zon niet schijnt, gebruiken we groene stroom afkomstig van Europese windenergie.’

Voor € 6 miljoen energiemaatregelen

Lidl is van plan dit jaar €6 miljoen in energiebesparende en energiezuinige maatregelen te steken. Zo komen op het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen 4.000 zonnepanelen. De keten bouwde eerder al energiezuinige vestigingen met zonnepanelen op de daken, energieterugwinning en ledverlichting. Bij die vestigingen, zoals in Stein, staan ook al laadpalen, zowel voor auto’s als voor elektrische fietsen.

 

Reageer op dit artikel