nieuws

AH start interactieve dino-actie met Freek Vonk

Formules 9176

AH start interactieve dino-actie met Freek Vonk

ZAANDAM – Albert Heijn start een actie met spaarkaartjes rondom dinosaurussen. Freek Vonk is verbonden aan de actie. Bijzonder is dat de kaartjes gekoppeld zijn aan augmented reality.

De dino-actie start komende maandag. Aanleiding is de aankoop van Naturalis van het skelet van een T-rex.  Samen met Naturalis en technisch partner &samhoud media is er een ‘realistisch spannende belevingswereld’ gecreëerd waarbij Albert Heijn de Dino’s voor iedereen tot leven brengt. Wie een kaartje scant via iPad of mobiele telefoons ziet een 3D dinosaurus geprojecteerd in de werkelijke wereld.Natuurjeugdheld Freek Vonk is als wetenschapper verbonden aan Naturalis.

App
Dino's & Freek 01De spaar-actie bestaat uit een gratis app en 160 kaartjes met feiten en weetjes – waarvan 20 met augmented en virtual reality. Volgens AH waren augmented en virtual reality al langer beschikbaar maar werden zij nog nooit eerder zo breed en educatief ingezet als nu. ‘We zijn continue op zoek naar vernieuwing en daar is dit een voorbeeld van.’ Eerder boekte AH al veel succes met de Moestuintjes-actie. Ook die had een sterke educatieve inslag.

Setje
De terug naar de Dino’s spaaractie loopt van 6 juni t/m 3 juli 2016. Bij iedere 10 Euro ontvangt de klant 1 setje van 4 plaatjes. In totaal zijn er 160 verschillende Dino plaatjes en 20 zijn AR/VR plaatjes. Per plaatje is er 20 minuten ‘virtuele content’ met Freek Vonk (mini aflevering). Verzamelalbums zijn te koop voor 0,49 Euro. Ook de voorzijde van het album is voorzien van AR/VR techniek. VR-brillen zijn te koop voor 2,49 (karton) en 6,99 (plastic).

Scan met de AH dino app uit de app store onderstaand plaatje om de VR applicatie te ervaren.

dino_ah

 

Reageer op dit artikel