nieuws

Van Heinde wordt Emté 3.0 per 7 mei

Formules 2022

Van Heinde wordt Emté 3.0 per 7 mei

DEN BOSCH – Van Heinde wordt per 7 mei een Emté 3.0. Vanaf 17 april is de versmarkt gesloten voor de ombouw.

Versmarkt Van Heinde sluit zaterdag de deuren en laat klanten deze dagen nog profiteren van 10 procent korting op alle producten en vanaf donderdagochtend vroeg geldt een korting van 50 procent. Dat wordt gemeld op de Facebookpagina.

Brasserie
Van Heinde heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken en moet noodgedwongen sluiten, meldde Distrifood al eerder. Klanten bleven weg of keerden niet terug naar de versmarkt die in november 2015 opende.

Sligro
Sligro heeft Van Heinde overgenomen. Als leverancier was het concern vanaf het begin betrokken bij het kw-assortiment. ‘Van Heinde heeft bij ons aangeklopt of we het wilden overnemen of anderszins’, liet woordvoerder Wilco Jansen van Sligro eerder aan Distrifood weten. ‘Iedereen zag dat het niet druk genoeg was.’ Jansen liet weten dat het ontbreken van een volwaardig assortiment de nekslag betekende voor Van Heinde. ‘Klanten vroegen zich af in welke omgeving ze terecht waren gekomen. Ben ik nu in een supermarkt of een versmarkt ? En verwarring en twijfel is dodelijk. Dan kom je niet snel terug.’

Stadslocatie
Voor Sligro is het mislukte avontuur een uitgelezen kans om op een stadslocatie en in het eigen verzorgingsgebied een Emté 3.0 te beginnen, bovendien in het Bossche Paleiskwartier waar nog geen supermarkt is gevestigd. ‘Het is wel een uitdaging omdat dit meteen de grootste Emté 3.0 wordt met een oppervlakte van 2000 vierkante meter vvo en het restaurant is een nieuw element voor ons,’ aldus Jansen. Van Heinde wordt omgebouwd naar een Emté 3.0, zoals deze ook in Dieren, Uden en recentelijk Berlicum zijn geopend. Van Heindes naam blijft verbonden aan de brasserie, centraal in de winkel.

Reageer op dit artikel