nieuws

Lidl IJsselmuiden strijdt voor uitbreiding

Formules 1213

Lidl IJsselmuiden strijdt voor uitbreiding

IJSSELMUIDEN – De Lidl aan de Grafhorsterweg in IJsselmuiden hoopt uit te breiden. De gemeente wil echter niet.

Woordvoerder Christine Braun van Lidl laat in De Stentor weten dat er nog wel degelijk gesprekken plaatsvinden met de gemeente.

Concurrenten
Het is volgens de regionale krant bekend dat concurrenten Plus en Boni wel mogen uitbreiden in IJsselmuiden. Lidl mag dat niet, terwijl de discounter al langer een groter onderkomen wil. Twee jaar geleden deed de supermarkt zonder succes een aanvraag. De gemeente wil solitaire supermarkten als Lidl naar het centrum halen en vindt daarom uitbreiding op de huidige locatie geen goede optie

Moderne standaard
Braun stelt dat Lidl een winkel wil bieden die voldoet aan de huidige moderne standaard. Aan de Grafhorsterweg lijkt dit niet te lukken. Wellicht onderhandelt de keten met de gemeente over verhuizen naar het nog aan te leggen Slenke Es oppert de krant.

Plus
Concurrent Plus zinspeelde eerder al op verhuizen naar die locatie. Bedrijfsleider Anne-Jan van Dijk wil heel graag groter worden. Op de huidige locatie aan het Markeresplein is dat volgens Van Dijk moeilijk.

Raadsvergadering
Een paar weken geleden had wethouder Gerrit Jan Veldhoen tijdens een raadsvergadering nog gezegd dat uitbreiding van Lidl wél mocht plaatsvinden. Uit nieuw onderzoek zou zijn gebleken dat extra vierkante meters voor de discounter wél mogelijk zijn. Bestaande supermarkten mogen daardoor beperkt uitbreiden

 

Reageer op dit artikel