nieuws

Landmarkt in zee met Beej Benders

Formules 2943

Landmarkt in zee met Beej Benders

AMSTERDAM – Landmarkt en Beej Benders, het nieuwe versconcept van ondernemer Geert Benders, slaan de handen ineen.

De versmarkten gaan onder meer samenwerken op het gebied van inkoop en ict. Dat zeggen Thijs van Banning, oprichter van Landmarkt en Geert Benders tegen Distrifood. ‘Als je kijkt naar de kwaliteit van de producten zitten we in hetzelfde segment’, zegt Van Banning. ‘Wat betreft de gezamenlijke inkoop zal dat gebeuren bij niet regionaal gebonden categorieën zoals vis, kaas, wijn, noten en buitenlandse agf. Het valt echter niet uit te sluiten dat er bijvoorbeeld ook een Amsterdams product bij Beej Benders komt te liggen.’

Huismerken
Beide partijen zullen tevens kijken naar de uitwisseling van huismerkproducten. Benders: ‘De kans is groot dat wij straks het huismerk van Landmarkt in de schappen hebben liggen. En misschien gaat Beej Benders zelf nog een huismerk ontwikkelen.’ Ook wordt gekeken naar het delen van ict-systemen en zullen de medewerkers van beide formules veel van elkaar gaan leren. Zo gaat het winkelteam van Beej Benders binnenkort een aantal dagen stage lopen bij Landmarkt in Amsterdam. Benders: ‘Eind van dit jaar zal Beej Benders de deuren openen in Venlo. Daar willen we ook aan de slag met horeca. In de aanloop naar de opening gaat ons team bij Landmarkt kijken hoe je horeca op de winkelvloer moet aanpakken.’

Plus
Plus kijkt op de achtergrond belangstellend mee naar de samenwerking en ondersteunt beide partijen als dat nodig is, maar mengt zich verder niet in het concept. Zowel Benders als Van Banning hopen dat er in de toekomst meer versondernemers zich aansluiten bij het platform, dat onder de titel ‘samenwerking regionale versmarkten’ gaat opereren. ‘Deze overeenkomst kan tot meer leiden’, zegt Van Banning. ‘Ondernemers die rondlopen met plannen voor een versmarkt kunnen zich in de toekomst aansluiten met behoud van eigen cultuur en ondernemerschap. We zoeken partijen die net als Landmarkt en Beej Benders zoveel mogelijk producten direct van de bron, zoals boeren, tuinders en lokale producenten, betrekken.

Lees hier een verhaal over de samenwerking van Beej Benders met Landmarkt in het nieuwe digitaal magazine Foodvisie.

Reageer op dit artikel