nieuws

Dumpsuper Budget Food opent nu ook in zuiden

Formules 3851

Dumpsuper Budget Food opent nu ook in zuiden
Dumpsuper Budget Food opent medio juli een filiaal in Heino.

GELEEN – Budget Food opende donderdag een filiaal in Geleen. Het is de eerste vestiging van de van origine Noord-Hollandse keten in Zuid-Nederland. Binnenkort opent in Winschoten een tweede vestiging in de provincie Groningen.

Met de opening van het filiaal in Geleen blijft de teller van de in 2013 gestarte keten van AH-franchiser Jaap van Vuure en Maarten Muller op vijf staan.

Restpartijen
De keten, voortgekomen uit hun handel in restpartijen, verloor een succesvolle vestiging in Haarlem. Die winkel sloot eind maart. ‘We zaten daar in een pand met een tijdelijk huurcontract. De vestiging draaide goed, dus we zijn druk op zoek naar een permanente locatie in de buurt.’ Op de Facebookpagina van de dumpsupermarkt beklagen klanten zich massaal over de sluiting. ‘Dat geeft aan dat er grote behoefte is aan ons concept’, is Van Vuure stellig.

Magneet
Het vinden van geschikte panden heeft nogal wat voeten in aarde door de eisen die de oprichters stellen. Idealiter telt een pand zo’n 500 à 600 vierkante meter en er moet een grote reguliere supermarkt in de buurt zitten. ‘Dat is voor beide voordelig, want we versterken elkaar. Wij trekken klanten van de supermarkt, maar zijn zelf ook een magneet voor nieuwe klanten.’

Gemiddeld inkomen
De nieuwe vestiging in Geleen voldoet volledig aan die eisen, met Aldi en Jumbo als overburen. Ook het in mei te openen filiaal in Winschoten is naast een reguliere supermarkt gevestigd. Enkele maanden terug opende Budget Food al een filiaal in Musselkanaal, ook in de provincie Groningen. Dat het gemiddeld inkomen in de Groningse plaatsen laag is, is volgens Van Vuure juist een pluspunt. ‘Dat zijn voor ons bij uitstek goede locaties.’

Groeiplannen
Voorlopig komt er nog geen eind aan de groeiplannen van Budget Food. ‘We zoeken landelijk naar goede locaties waar we vertrouwen in hebben. Als we een geschikt pand vinden, kunnen we binnen drie weken openen.’ Ambities wil hij niet uitspreken. ‘We willen niet snel, maar zorgvuldig groeien.’

Reageer op dit artikel