nieuws

Boon’s Markt voorlopig niet tot 2.00 uur open

Formules 2580

Boon’s Markt voorlopig niet tot 2.00 uur open

UTRECHT – Boon’s Markt in Utrecht gaat vooralsnog geen gebruik maken van de mogelijkheid om tot 2.00 uur ’s nachts open te zijn. Wel is de winkel per 1 mei tot middernacht open.

Dat meldt een medewerker van de winkel desgevraagd. Eerder deze week werd bekend dat de supermarkt van de gemeente Utrecht als eerste in de stad toestemming had gekregen om tot 2.00 uur ’s nachts open te mogen zijn. Daarmee zou de winkel zelfs een landelijke primeur hebben, nooit was in ons land een winkel na middernacht open.

Middernacht
Volgens de medewerker van Boon’s Markt is de winkel per 1 mei aanstaande wel alle dagen open tot middernacht. Momenteel sluit de supermarkt in het centrum van Utrecht de deuren nog om 22.00 uur en op zondag om 20.00 uur. Via de Facebookpagina van de winkel vraagt Boon’s Markt aan klanten of er daadwerkelijk behoefte is om ook na middernacht nog open te gaan. Afgaand op de eerste tientallen reacties lijken veel mensen die behoefte inderdaad te hebben.

Amsterdamsestraatweg
Ook de Albert Heijn van ondernemer Arjan Konincks op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht had gevraagd of de winkel tot tot twee uur ‘s nachts open mocht blijven. In het verleden was deze winkel al enige tijd geopend tot middernacht. Dat zorgde destijds echter voor zoveel overlast in de buurt dat die vergunning weer werd ingetrokken. Daarom kreeg Konincks nu ook geen nieuwe vergunning.

Reageer op dit artikel